
İBRAHİM ŞAHİN DÖNEMİNDE TRT'DE NE OLDU?
ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - TRT Genel Müdürü Şahin, kurum dışı firmalara yaptırılan programlar için 4.7 milyon YTL ve 448 bin 500 dolar ödeme yapıldığını açıkladı.
CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atandığı günden bugüne emekli olan, görevden alınan ve atanan personel sayılarını sordu. Ünsal'ın soru önergesine cevap veren TRT Genel Müdürü Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'ne atandığı 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren TRT'te 30 kişinin kendi isteği, 20 kişinin yaş haddinden olmak üzere 50 kişinin emekliye
ayrıldığını, 1 kişinin ise görevinden istifa ettiğini bildirdi. Bu dönemde 3 kişinin hizmet gereği, 1 kişinin mahkeme kararı ile ve 1 kişinin de Teftiş Kurulu raporu gereğince olmak üzere toplam 5 kişinin görevinden alındığını kaydeden Şahin, yine aynı dönemde TRT'ye 1 kişinin mahkeme kararı gereği, 1 kişinin de 4131 sayılı Kanun gereği şehit ailesi kontenjanından atamasının yapıldığını ifade etti.
TRT Genel Müdürü Şahin, bu dönemde kurum dışı firmalara 10 program yaptırıldığını, bunlara toplam 4 milyon 776 bin 415 YTL ve 448 bin 500 dolar ödeme yapıldığını açıkladı.