Ekonomi
  • 15.7.2007 00:55

İDDAA VE BİLYONER'DE BÜYÜK VURGUN!..

 

Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürlüğü (TJK) ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu İddaa ile imzalanan elektronik bayilik sözleşmeleri sayesinde Türkiye'nin ilk elektronik şans oyunları platformunu kuran Bilyoner İnteraktif Hizmetleri A.Ş., yolsuzluk iddiası ile çalkanıyor. Şirket adına savcılığa başvuran avukatlar şirketin teknik operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Melih Özdemir ile kayınbiraderi Utkan Umut Koçtürk'ün, kurumu 1 milyon 445 YTL zarara uğrattığı öne sürüldü.

SİSTEMİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Bilyoner.com'un Spor Toto, TJK at yarışları ile Milli Piyango biletlerini internette oynatma ve satma hakkına sahip olduğunu belirten avukatlar, bilgisayar ve yazılım uzmanı olan Genel Müdür Melih Özdemir'in sistemi en ince noktasına kadar bildiğini ifade ettiler. Şikayet dilekçesindeki iddialara göre, Şubat ayında özellikle hafta sonlarında olağan dışı ciro artışına rağmen nakit sıkışıklığı olduğunu fark eden şirket yetkilileri, incelemeler sonucunda yüksek ciro kaydeden site üyelerini görünce usulsüzlük yapıldığını anladılar. Durumu Melih Özdemir'e bildiren yetkililer, yolsuzluğun ortaya çıkarılmasını istediler. Şirketten bir süre zaman isteyen Özdemir, iddiaya göre daha sonra bir elektronik posta göndererek vurgunu kendisinin yaptığını itiraf etti. Özdemir elektronik postada, tüm yaşanan olağan dışı ciro artışlarından ve nakit sıkışıklığı azlığından kendisinin sorumlu olduğunu ve bazı usulsüzlüklerin bizzat kendisi tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

KAYINBİRADERİ DE ŞÜPHELİ

Şüpheli Melih Özdemir'in önce kendi hesabından aktardığı bir kısım gerçek paralarla çeşitli kuponlar oynamaya başladığı ve birikimlerini kaybettiği ileri sürüldü. Bu durumdan kurtulmak ve kazanmak umuduyla sistemin altyapısını da bilmesinden dolayı ve farkedilmesi daha zor olur düşüncesiyle eşinin kardeşi olan diğer şüpheli Utkan Umut Koçtürk ile söz konusu suçları işlemek için anlaştığı iddia edildi.

‘MALLARINA EL KONULSUN'

Şikayet dilekçesinde ayrıca, şirketin suç duyurusunda bulunması durumunda, Özdemir'in "Bu işlemleri kişisel kazanma hırsıyla değil, kimler olduğunu bilmediğim ve tanımadığım silahlı kişiler tarafından zorla ve tehditle yaptım" diye ifade vereceği öne sürüldü. Bilyoner İnteraktif Hizmetleri A.Ş avukatları şüpheliler Melih Özdemir, Utkan Umut Koçtürk ve isim ve adresleri tespit edilemeyen diğer kişiler hakkında ceza davası açılmasını ve mallarına tedbir konulmasını talep etti. 
MEDYAFARESİ

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER