İmam olmak için yeni şart geliyor!

1 dk okuma
İmam olmak için yeni şart geliyor!

Hızlı Özet

1 Ekim 2021'de başlayacak yeni yasama yılının ilk gündem maddelerinden biri olması beklenen teklife göre, "Diyanet Akademisi", Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına atanacak din görevlilerine mesleki ve hizmet öncesi eğitim verecek.






"Diyanet Akademisi'nin kurulmasına ilişkin kanun teklifi tamamlandı. Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'na Din görevlisi olarak atanmak için "Diyanet Akademisi" mezunu olmak gerekecek.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duyurusunu yaptığı "Diyanet Akademisi"ne ilişkin kanun teklifi, AK Parti tarafından tamamlandı. Kanun yasalaşırsa, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Din görevlisi olabilmek için "Diyanet Akademisi" mezunu olmak gerekecek. Akademi, "Dini Yüksek İhtisas", "Dini İhtisas" ve "Eğitim Merkezi" bölümlerinden oluşacak.



1 Ekim 2021'de başlayacak yeni yasama yılının ilk gündem maddelerinden biri olması beklenen teklife göre, "Diyanet Akademisi", Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına atanacak din görevlilerine mesleki ve hizmet öncesi eğitim verecek.



İlk ayak: Hizmet içi eğitim



Planlanan eğitim modeli iki ayaktan oluşacak. İlk olarak halihazırda Diyanet bünyesinde çalışan Din personelinin hizmet içi eğitimi gerçekleştirilecek. Bir sonraki adımda ise yeni alımlardan sonra personelin ikinci bir elemeye tabi tutulmadan önce "hizmet öncesi eğitimi" planlanıyor.





 




Bu haber 926 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türk düşmanı Graham yerine Erdoğan'ın dostu  Joe Wilson geliyor
Gündem

Türk düşmanı Graham yerine Erdoğan'ın dostu Joe Wilson geliyor

Kongre Üyesi Joe Wilson, Graham'ın yerine geçmek ve ara seçimlere kadar koltuğunu doldurmak için önde gelen adaylardan biri. Kalıcı adaylığı kazanmak istiyorsa, özel ön seçimlere katılmak zorunda kalacak. Ayrıca geçici olarak da atanırsa, bu pozisyon ona avantaj sağlayacaktır.

Habervitrini9728 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Dev Operasyon: 29 Zanlıdan 25'i Yakalandı
Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Dev Operasyon: 29 Zanlıdan 25'i Yakalandı

Büyük Birlik Partisi'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği helikopter olayına ilişkin yürütülen tahkikatta önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında çeşitli suçlamalar bulunan 29 zanlıdan 25'i gözaltına alındı.

Habervitrini14708 Görüntüleme
FETÖ ihanetinin karakutusu : NAMIK
Gündem

FETÖ ihanetinin karakutusu : NAMIK

FETÖ'nün generallere ve yargı mensuplarına talimat veren sivil imam yapılanmasının kritik ismi "Namık" kod adlı Adil Öksüz'ün, akademisyen kimliğini kamuflaj olarak kullanarak Ankara'daki 3 katlı bir villada darbe planladığı ve kalkışmanın onayını Pensilvanya'dan aldığı belgelendi.

Habervitrini13537 Görüntüleme
İran Amerika'nın körfezdeki üslerine füze yağdırdı.. Radar sistemleri imha edildi
Gündem

İran Amerika'nın körfezdeki üslerine füze yağdırdı.. Radar sistemleri imha edildi

Caber üslerini hedef aldığını açıklarken, Hürmüz Boğazı’nda iki gemiye de müdahale etti. İşte ABD/İsrail-İran savaşında dakika dakika son gelişmeler…

Habervitrini12438 Görüntüleme