İNANILMAZ OLAY!... DEVLETİN YETİŞTİRME YURDU, HIRSIZ VE KAPKAÇÇILARIN MERKEZİ ÇIKTI
RUHİ AYTAÇ
GAZİANTEP - Gaziantep'te dün gece polis ekiplerinin şüpheli gördükleri 3 kişiyi gözaltına almaları üzerine Şahinbey Yetiştirme Yurdu'nda başlayan isyan, bugün öğleden sonra polisin gerçekleştirdiği operasyonla son buldu. Güvenlik güçleri, yetiştirme yurdunda kalan 11 kişiyi gözaltına aldı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bugün saat 14.00 sıralarında Şahinbey Yetiştirme Yurdu'na baskın düzenledi. Çevik Kuvvet destekli operasyona Asayiş, Çocuk Polisi, TEM şubesi ekipleri de katıldı.
Yurdun çevresini ablukaya alan polis, binaya tüm giriş ve çıkışları yasakladı. Polis ayrıca, yurtta kalan çocukların tekrar çatıya çıkmalarını önlemek için, çatıda da önlem almayı ihmal etmedi. Gerçekleştirilen ani baskın karşısında şok olan isyancı çocuklar, pencereden basın mensuplarına küfür ve hakaret etti.
Yurdu didik didik arayan polis, dün akşam yapılan isyana karışan ve olayları organize eden 11 kişiyi gözaltına aldı. Yurtta yapılan aramada ise çok sayıda sopa ve kesici aletler bulundu. Gözaltına alınanlardan Mehmet Dönen ve Güngör Çelik''in isyancıların elebaşı olduğu belirlendi. Yaşları 18'i doldurduğu için yurtta kalma hakkı olmayan Mehmet Dönen ve Güngör Çelik'in, yurtla ilişkilerini kesmedikleri, gece güvenliği olmayan binaya çok rahat bir şekilde girip çıktıkları bildirildi.
BEKÇİ KULÜBESİ, KÜMESE DÖNÜŞTÜ
Gasp, hırsızlık, adam yaralama gibi suçlara karışan sabıkalı kişilerin yurda rahatça girip çıkarak, çocuklar arasında suç örgütleri oluşturdukları belirlendi. Özellikle Kolejtepe semtine korku salan Gaziantep Yetiştirme Yurdu'na yapılan baskınla çevre sakinleri rahat bir nefes aldı. "Kurtarılmış bölge" olarak kabul edilen Yetiştirme Yurdu'ndan dolayı mahalle sakinlerinin çok şikayetçi olmalarına rağmen bölgedeki hırsızlık ve gasp olaylarının önünün alınamadığı ve bazı ailelerin de bu yüzden semti terk ettiği öne sürüldü. Adeta suç yuvasına dönüştüğü belirlenen Gaziantep Yetiştirme Yurdu'ndaki başıboşluk polis baskınıyla iyice su yüzüne çıkarken, yurda hiç kimseye yaklaştırmayan uyuşturucu bağımlısı sabıkalı şahısların, yurtta kalan çocukları tehditle suça alıştırdıkları öğrenildi. Özellikle geceleri yurdun hakimiyetinin tamamen çetelerin eline geçtiği iddia edildi.
Yurda giriş ve çıkışları kontrol etmek için kurulan bekçi kulübesinin de küçükbaş hayvanlarına barınak haline getirildiği görüldü.
Polisin yaklaşık 2 saat süren operasyonu sonrasında gözaltına alınan 11 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, dün akşam yaşanan direnişte yer alan bazı çocukların ise yurdu terk ederek kayıplara karıştığı belirtildi. Firar eden çocukların yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. Gözaltına alınan 11 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasının sürdüğü kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:04