Gündem
  • 31.1.2023 23:58

İnce 6'lı masayı bombaladı! 'FETÖ'cülerle, PKK'lılarla iş birliği yapamam'

14 Mayıs 2023'te gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine henüz aday çıkaramayan 6'lı masaya eleştirilerde bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Vallahi ben bu iktidardan kurtulmak istiyorum. Doğru ama FETÖ'cülerle, PKK'lılarla da işbirliği yapamam" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kocaeli'nin Derince, Körfez, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Derince ilçesindeki bir kafede muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan İnce, burada yaptığı konuşmada, hükümetin yanlış politikalarını eleştirdiğini doğrularını ise desteklediğini belirtti.

İnce, "altılı masa" bileşeni partilerin bazı üyelerinin Türklük ve Atatürk konularında yaptıkları açıklamaları eleştirerek, "Vallahi ben bu iktidardan kurtulmak istiyorum. Doğru ama FETÖ'cülerle, PKK'lılarla da işbirliği yapamam. Bunu da istemiyorum. Onun için tek başımıza hareket ediyoruz. Ne sağdan, ne soldan, Atatürk'ün yolundan." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Tüpraş'ın sunduğu ek zam oranını kabul etmeyerek iş yavaşlatma eylemi yapan işçileri ziyaret eden İnce, desteklerini dile getirdi.
Daha sonra Körfez ilçesindeki Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasında katılan İnce, Millet İttifakı'nın iktidar değişikliğini gerçekleştiremeyeceğini savundu.

"'Seçimi kazanalım sonra bakarız' mantığı doğru değil"

İnce, ittifakın dün açıkladığı mutabakat metnine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Tartışmalı konular masaya yatırılmamış, halının altına süpürülmüş. Yani mesela İstanbul Sözleşmesi'ni bile yazamamışlar. Yani kadınları koruyacak mıyız şiddetten, ailede ya da sokakta yazılmamış. Eğitimleri tarikatlara bırakacak mıyız, yazılmamış. Nasıl çözeceksin? Hele seçimi kazanalım sonra bakarız. Bu mantık doğru değil."

Derince, Körfez ve Gölcük ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren İnce, vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. İnce, Başiskele ilçesi Kullar mevkisinde taşıyıcılar kooperatifi üyeleriyle buluşmasının ardından kentteki programlarını tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 31.1.2023 22:16

İLGİLİ HABERLER