
İNCİRLİOVALILAR, TUĞBA ÖZAY'A ŞALVAR ARIYOR...
İBRAHİM KILINÇ
AYDIN - Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne incir tanıtımı için gelecek olan ünlü manken Tuğba Özay'ın uzun boyu, İncirliova Belediyesi'ni sıkıntıya soktu.
Güzel mankene bölgenin yöresel kıyafeti şalvar giydirmek isteyen İncirliova Belediyesi, ilçede Tuğba Özay'ın boyuna uygun bayan bulunmadığı için şalvar bulmakta sıkıntı çekiyor.
İncirliova Belediye Başkanı Yahya Orbay, ilçede yaşayan ve şalvar giyen bayanlardan, Tuğba Özay kadar uzun boylu olanların, iki saatliğine en güzel şalvarını güzel mankene giydirilmek üzere kendilerine emanet vermesini istedi. Yarın saat 14.00'da Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'nde bulunan İncir Bahçesi'nde incir toplayarak incir tanıtımına katkıda bulunacak olan Tuğba Özay'ın, tanıtım sırasında giyeceği şalvar, 4 günlük aramaya rağmen bulunamadı.
İncirliovalı genç kızlara çağrıda bulunan Başkan Orbay, "Bu yıl 7.'sini düzenlediğimiz İncirliova İncir ve Kültür Festivali'ne katılarak incir tanıtımı yapacak olan Tuğba Özay'a, uzun boyu nedeniyle bugüne kadar yöresel kıyafet bulunamadı.
Yaklaşık bir haftadır ilçede Tuğba Özay'ın ölçülerine uygun şalvar giyen bayan arıyoruz. Ama bulamadık. İncirliova Pratik Kız sanat Okulu görevlileri, şu anda araştırma yapıyor. İlçemizde Tuğba Özay'ın ölçülerine uygun şalvar giyen bayanların iki saatliğine en güzel şalvarını Tuğba Özay'a emanet etmesini bekliyoruz. Eğer güzel manken Tuğba'ya uygun şalvar bulamazsak, Pratik Kız Sanat Okulu yarın saat 12.00'da ilçemize gelecek olan Tuğba Özay'ın ölçülerini alıp iki saat içerisinde özel şalvar dikecek" dedi.