LONDRA - İngiliz diplomatların, İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen gazeteci için tam bir inceleme yapılmasını istedikleri bildirildi.
İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, dün sabah bir İsrail tankından açılan ateş sonucu ölen gazeteci James Miller'in başarılı bir gazeteci olduğunu vurguladı.
James Miller, dün erken saatlerde Mısır sınırı yakınlarında, Gazze Şeridi-Refah'ta bir Filistinli evin yıkılışını diğer bir gazeteci Saira Şah ile filme alırken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak öldürülmüştü. Ateşin bir İsrail tankından açıldığı belirtildi.
Miller ve Şah, Channel 4 için hazırladıkları dokümenter bir film olan Peçenin Altında (Beneath the Veil) adlı çalışmalarıyla ödül kazanmış en tanınmış gazetecilerden biri idi. Peçenin Altında filmi, Taliban rejimi altında Afgan kadınının yaşamını konu ediniyordu. İkilinin, Miller öldürüldüğü sırada bir Amerikan televizyon kanalı olan HBO için çalışmakta oldukları kaydedildi.
Uluslararası Dayanışma Hareketi üyeleri tarafından olay anında çekilmiş bir filmde, Miller'in çelik yelek giydiği ve görünür bir şekilde beyaz bir bayrak tuttmakta olduğu belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:55