
İNGİLİZLERDEN RAMAZAN'A ÖZEL HELAL ÇİKOLATA
İngiliz süpermarketler zinciri Tesco, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, 'helal' malzemeler kullanılarak üretilmiş çikolataları piyasaya sürme hazırlığında.Tesco, biri portakallı diğeri karamelli iki çikolatayı satacak Tesco, bu amaçla, İslamî kurallara uygun gıda ürünleri üreten ve pazarlayan Londra'daki Ummah Gıda adlı şirketle işbirliğine girdi.
Süpermarket zincirinin raflarında, halihazırda 'helal ürün' damgalı pekçok gıda maddesine ulaşmak mümkün.
Ummah Gıda şirketinin Genel Müdürü Halid Şerif, BBC'ye yaptığı açıklamada, 'helal' malzemeler kullanılarak üretilen çikolataların, piyasada satılmakta olan diğer ürünler kadar lezzetli olduğunu söyledi.
Şerif'e göre, genç Müslümanlar, satın aldıkları ürünlerin İslamî kurallara uygun olması konusunda oldukça titiz davranıyorlar.
Ummah Gıda şirketi genel Müdürü, bu amaçla, üretilecek yeni çikolatalarda hayvansal yağların kullanılmayacağını, üretimde kullanılan makinelerin temizlenmesinde de alkol kullanılmadığını vurguladı.
Ummah Gıda şirketi, ürünlerin ambalajında kullanılan yapıştırıcılarda bile hayvansal ürünler kullanılmamasına özen gösterdiklerini açıkladı.
Ummah Gıda şirketinin ürünleri, şimdiye kadar sadece küçük gıda dükkânlarında, bazı hastane, üniversite ve camilerde satılmaktaydı.
Birisi karamelli diğeri portakallı iki çikolata, Tesco'nun Bradford, Batley, Slough, Watford ve Brent Park şubelerinde satılacak.
Yine İslamî kurtallara göre üretilecek naneli bir çikolata da gelecek yıl süpermarketlerde satışa sunulacak.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:37