Gündem
  • 28.3.2011 14:18

"İNÖNÜ'NÜN TİCARET MERKEZİ OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 47. Kütüphane Haftası kapsamında Antik Efes Celsus Kütüphanesi'nde yapılacak olan açılışa katılmak üzere İzmir'e geldi. AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Günay, "Stadla ilgili bir şikayetimiz yok. Ticaret merkezi olmasına karşı bir duruşumuz var. Tarihe saygımız olduğundan dolayı çekincelerimizi söyledik" dedi.

Basın mensuplarının gürültü kirliliğinin engellenmesi için Çevre Bakanlığının 23.59 genelgesinin uygulanması hakkında soruyu cevaplandıran Günay, "Bu sorun sadece İzmir'in değil tüm eğlenme ve dinlenme merkezlerini ilgilendiriyor. Genelgenin olumsuzluklarını yaşamamak için Çevre Bakanına rica ettim önümüzdeki Perşembe günü turizmcilerle birlikte bir toplantı yaparak sorunu masaya yatıracağız. Kimse merak etmesin isteyen herkes hem dinlenecek, hem de eğlenecek. Kimse kimseyi rahatız etmeyecek" dedi.

Gazetecilerin yakasındaki rozeti sorması üzerine ise Bakan Günay, Türkiye ile Avusturya arasındaki kültür alışverişini sağladığı için kendisine Türkiye adına Cumhurbaşkanlığı ve Avusturya hükümetinin kararıyla Türkiye verilmiş en yüksek kültür liyakat nişanının verildiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER