Asayiş
  • 24.2.2008 13:46

İNTİHARINI İNTERNETTEN DUYURDU, CANINA KIYDI!.

Yuvam Akarca Mahalle Muhtarı Muzaffer  Türkmen'in, Almanya'da yaşayan oğlu Uzay Türkmen(35), eşinin kendisini terk etmesi sonrasında girdiği bunalımdan kurtulamayarak canına kıydı. Yedi yıllık eşi Sibel Türkmen'in, 3 yaşındaki oğulları Ada'yı da alarak Bursa'da yaşayan ailesinin yanına dönmesi üzerine bunalıma giren Uzay Türkmen, eşini geri göndürebilmek için her yola başvurdu. İnternete eşinin kaybolduğu ilanları veren, eşi adına kurduğu www.siboscum.com adlı web sitesinden eşine 'geri dön' çağrısı yapan Türkmen, çağrılarına karşılık alamayınca sahibi olduğu www.asparagas-haber.com sitesine intihar ettiğini belirten bir son mektup bırakarak canına kıydı.

Alman polisi haber verdi
2001 yılında Almanya'nın Stutgart kentine yerleşen ve hayatını Sibel Türkmen ile birleştiren Uzay Türkmen'in intiharını Alman polisi 5 aydır oğluyla birlikte Bursa'da ailesinin yanında yaşayan eşine bildirdi. Uzay Türkmen'in ailesiyle arası açık olan Sibel Türkmen, acı haberi Uzay'ın İzmit'te yaşayan akrabalarına telefonla iletti. Akrabalarından oğullarının intihar ettiği haberini alan Akarca Mahalle Muhtarı Muzaffer Türkmen ve eşi Eda hanım şok geçirdi. Emekli öğretmen olan Türkmen çiftinin üç çocuklarından biri olan Uzay Türkmen'in, nasıl intihar ettiği konusunda Alman makamlarından bilgi alamazken, Türkmen'in cenazesinin yarın Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

Internette açıkladı
Uzay Türkmen'in intiharı geride soru işaretleri bıraktı. İnternette pek çok web sitesi kuran, para-psikolojiyle ilgilenen Uzay Türkmen, eşi ve oğlu adına kurduğu siteler de intihar edeceğini defalarca duyurmuş. Eşi adına kurduğu www.siboscum.com adlı web sitesinde yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlatan Uzay Türkmen'in, 19 Şubat'ta kendisine ait www.asparagas-haber.com adlı internet sitesine koyduğu mektupta, bencilliğe ve salaklığa daha fazla dayanamayarak kendi intiharının haberine yer verdiği ortaya çıktı.

Yakınlarını suçladı
"Site sahibimiz intihar etti" başlıklı haberde, "Sitemizin sahibi Uzay Türkmen, bencilliğe ve salaklığa daha fazla dayanamayacağını ifade ederek intihar etti. Hal böyle olunca, sitemizde yayınlanan son yazı bu oluyor. Site sahibimiz, başta annesi olmak üzere, yakınlarının tamamının bencil ve salak davranışlarından dolayı ömrü boyunca acılar çekti. Ancak çektiği acılar bu bencil ve salak kişilerin yalanları yüzünden açığa çıkmadı. Bencillik ve salaklıkla mücadele edemeyeceğini anlayıp intihar eden site sahibimiz Uzay Türkmen'in bu davranışını takdirle karşılıyoruz. Site sahibimize ileriki reenkarnasyonlarında başarılar diliyoruz.

Son mektubunu yazdı
Almanya'da gümüş levha üreten bir fabrikada çalışan Uzay Türkmen'in kendisini terk eden eşi adına kurduğu www.siboscum.com adlı internet sitesinde yer alan son mektubunda ise Türkmen, eşi ve ailesini ölümünün nedeni olarak gösteriyor. Türkmen'in, 'Son mektup' başlıklı yazısında şunlar yer alıyor: "Sayın Nurten Nal(kayınvalidesi)) sayesinde bir annenin salaklığı ve bencilliği yüzünden çocuklarına nasıl zarar verebileceğini öğrendim. Ve hayatımın sorununu çözdüm. Yani, kendi annemin salaklığı ve bencilliği sayesinde hayatımın nasıl mahvolduğunu gördüm. Çok teşekkür ediyorum Nurten Nal'a. Ama hayatımın sorununu çözmek bana mutluluk getirmedi. Bunu öğrendikten sonra çevremdeki olayları daha iyi değerlendirmeye başladım. Ve yaşam benim için korkunç hale geldi.

Çocuğumda yaşayacağım
Anne diye sahiplendiğim insanlar, salaklıkları ve bencillikleri yüzünden benim yaşamımı mahvetti. Artık dayanabilecek gücüm kalmadı. Kadınların salaklığı ve bencilliğiyle daha fazla mücadele edemem. Ama benden kurtulamayacaksınız. Ruhum yaşamaya devam edecek. Benim devamım olarak Ada'nın(oğlu) bedeninde yaşamaya devam edeceğim. Çok sevdiğim Siboşumu, Ada aracılığıyla uyarmaya devam edeceğim. Sizi de öyle. Ama ilk düşündüğüm Ada, sonra Sibel, sonra diğerleri. Yaşamınızı dilediğiniz gibi rezil etme özgürlüğünüzü size bırakarak Uzay Türkmen'in bedeni varlığına son veriyorum.

Beni çaresiz bıraktın
Siboşum, bir parça cesaret gösterseydin herşey daha farklı olabilirdi. Senin için daha fazla üzülemiyorum, işleri bu aşamaya sen getirdin, beni sen çaresiz bıraktın. Maalesef dediğim her şey çıktı. Ölümümün senin yüzünden olacağını bile bile sana umut bağladım. İsterim ki bundan sonra anla. Benim Ada'nın içinde yaşadığımı bil. Ha, bu arada, "Ezginin Günlüğü" dinleyerek gideceğim. Adişkocum, hiç merak etme. Uzak yere gitmiyorum. Hatta yaklaşıyorum. Sana geliyorum. Ben bundan böyle senin içinde yaşayacağım ve herzaman sana destek olacağım.Hayat hakkında bilmediğiniz o kadar çok şey var ki. Tamamen yanılıyorsunuz. yine görüşmek üzere."

Hayatı sıkıntılarla geçti
İnternette pek çok site kuran Uzay Türkmen, bu sitelerde çocukluğundan itibaren hayatının tüm ayrıntılarına da yer vermiş. Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak 7 yaşına kadar pek çok il gezen Türkmen, ailesinin İzmit'e tayininin çıkmasıyla birlikte sıkıntılarının arttığını, annesinin tutumluluk konusundaki hassasiyeti nedeniyle öğrencilik yıllarını para sıkıntısı içinde geçirdiğini, Hacattepe Üniversitesi'nde okurken siyasi bir davadan tutuklanarak 3 yıl cezaevinde kaldığını, ailesinin bunu sürekli yüzüne vurduğunu, 2001 yılında yerleştiği Almanya'da yaptığı evlilikte de eşinin ailesinin para hırsı yüzünden mutlu olamadığını belirten Türkmen'in, kendisini 'Ölümsüzlüğü arayan şair' olarak nitelendirmesi ve sık sık reankarnasyona(öldükten sonda başka bir canlının bedeninde hayat bulma) inandığını vurgulaması dikkat çekti.

Seda Sayan'a başvurmuş
Eşi Sibel'in 5 ay önce, Bursa'da yaşayan ailesinin yanına ziyaret için gitmesinin ve bir daha dönmemesinin ardından eşiyle barışabilmek için her yola başvuran Uzay Türkmen'in, Seda Sayan'dan da bu konuda yardım istediği ortaya çıktı. Eşinin, oğlunu da alarak ailesinin yanına dönmesinin ardından internette dünyanın en büyük arama motoru olan Google'a, eşi ve oğluyla birlikte çekilen fotoğraflarıyla birlikte "Sibel yuvana dön, bu mutlu tablo bozulmasın" diye ilan veren Türkmen, eşinin ailesi tarafından zorla alıkoyulduğu iddiasıyla polise de başvurmuş. Internet sitesinde son çare olarak Seda Sayan'a başvurduğunu yazan Türkmen, Sayan'ın da sorunu çözememesi üzerine iyiden iyiye bunalıma girmiş. Eşinin ailesinin sürekli kendisinden para sızdırmak istediğini, para göndermediği için de evliliklerini bozduklarını ileri süren Türkmen'in, oğlu için kurduğu sitede birlikte çekildikleri fotoğraflar ve oğluna yazdığı şiirler yer alıyor. 
Volkan ARSLAN/BİZİM KOCAELİ

İŞTE O FOTOĞRAFLAR VE SON MEKTUBU

İşte son mektup
www.siboscum.com adlı web sitesinden eşine 'geri dön' çağrısı yapan Uzay Türkmen, burada yayınladığı 'son mektup'ta intihar edeceğini günler öncesinden şöyle duyurmuştu: "Artık dayanabilecek gücüm kalmadı. Kadınların salaklığı ve bencilliğiyle daha fazla mücadele edemem. Ama benden kurtulamayacaksınız. Ada'nın bedeninde yaşamaya devam edeceğim. Yaşamınızı dilediğiniz gibi rezil etme özgürlüğünüzü size bırakarak Uzay Türkmen'in bedeni varlığına son veriyorum."

İŞTE O AÇIKLAMA

Site Sahibimiz İntihar Etti

Sitemizin sahibi Uzay Türkmen, bencilliğe ve salaklığa daha fazla dayanamayacağını ifade ederek intihar etti. Hal böyle olunca, sitemizde yayınlanan son yazı bu oluyor.

Site sahibimiz, başta annesi olmak üzere, yakınlarının tamamının bencil ve salak davranışlarından dolayı ömrü boyunca acılar çekti. Ancak çektiği acılar bu bencil ve salak kişilerin yalanları yüzünden açığa çıkmadı. 

Bencillik ve salaklıkla mücadele edemeyeceğini anlayıp intihar eden site sahibimiz Uzay Türkmen'in bu davranışını takdirle karşılıyoruz.

Site sahibimiz Uzay Türkmen'in son yazıları www.uzay.eu sitesinde bulunuyor.

Site sahibimize ileriki reenkarnasyonlarında başarılar diliyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:43

İLGİLİ HABERLER