Asayiş
  • 20.6.2014 15:37

İntikam cinayeti zanlısına sıkı koruma

Adana'da ağabeyini öldüren şahsın kardeşini öldüren zanlı, cinayet dedektifleri tarafından yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilirken polis uzun namlulu silahlarla geniş güvenlik önlemleri aldı.


İddiaya göre, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde 13 Aralık 2013'te, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında eski bir husumetten dolayı kavga çıktı. Kavgada tabancayla vurulan bar sahibi Serdar A. (38) hayatını kaybetti. Olayda tabancayı kullandığı öne sürülen Kadir Y. (31) ile diğer bar sahibi Abdulaziz K. (36) tutuklandı. Bar sahibinin kardeşleri Cumali K. (34) ile Burak K. (32) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheli Kadir Y. hakkında 'kasten öldürme' suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına başlanırken, 21 Şubat 2014'te, öldürülen Serdar A.'nın kardeşi Zeynel A.'nın kayınbiraderi Hamdi B. (27), merkez Seyhan ilçesi Bülent Angın Bulvarı'ndaki bir otobüs durağında bekleyen Abdulaziz K.'nin kardeşi Abdulkadir K.'nin (20) üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kurtulmak için 50 metre kaçabilen Abdulkadir K. vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, şüpheli Hamdi B. tutuklandı.
Yaralama olayının ardından geçen 18 Nisan'da da Serdar A. cinayetinin tutuklu sanıklarından Kadir Y.'nin kardeşi Abdullah Y. (20), kimliği belirsiz kişilerce merkez Seyhan ilçesine bağlı Hadırlı Mahallesi'ndeki portakal bahçesinde 10 kurşunla öldürüldü.
Cinayet dedektifleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda ölen şahsın bar cinayetinde Serdar A.'yı öldüren Kadir Y.'nin kardeşi olduğu belirlendi. Bar kavgasında öldürülen Serdar A.'nın kardeşi Sedat A., katil şüphelisi olarak aranmaya başlandı. Cinayet dedektiflerinin dün izini bulduğu şahıs, düzenlenen operasyonda kovalamaca sonrası yakalandı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA KORUNDU
Emniyete getirilen zanlı, dosyası hazırlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Kan davası olduğu için polis adli tıp ve adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Resmi polislerin yanı sıra cinayet dedektifleri de adli tıp kurumuna uzun namlulu silahlarla gelip önlem aldı. Zanlı ise çelik yelekli bir polise kelepçelenerek getirildi. Zanlı sağlık raporu için hastaneye alındığında polis hastane içinde de uzun namlulu silahlarla önlem alarak kuş uçurtmadı. Çıkışta polis uzun namlulu silahlarla önlem alarak zanlıyı polis aracına bindirip götürdü.
Cinayetle ilgili olarak daha önce de olaya karıştığı ileri sürülen 3 kişi yakalanıp tutuklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER