Dünya
  • 26.7.2009 09:50

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ BÖLGESEL SEÇİMLER YAPILDI

ERBİL - Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı ve bölgesel parlamentonun üyelerinin belirlenmesi amacıyla yapılan seçimin, sorunsuz ve şeffaf bir biçimde geçtiği bildirildi.
Seçimin ardından Erbil International Otel'de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak, bölgesel yönetimin içişleri yetkilisi Kerim Sincari, gösterdikleri yoğun çabadan dolayı bütün güvenlik birimlerine ve bu birimlere yardımcı olan halka teşekkür etti. Sincari, seçimler sırasında kayda değer bir olay olmadığını belirterek, ''Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Gurur verici bir olaydı'' dedi.
Ardından söz alan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Fereç Haydari, seçimin şeffaf ve sorunsuz bir biçimde geçtiğini ve toplam katılım oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Haydari, ''Bugün 2.5 milyon seçmen vardı. Ufak tefek aksaklıklar yaşadık, bunlar da sistematik aksaklıklardı. Örneğin kimi yerlerde seçim 15 dakika gecikmeyle başladı, bu da doğaldır'' dedi. Kayda değer büyük ihlaller olmadığını vurgulayan Haydari, katılım oranlarının Erbil'de yüzde 97, Süleymaniye'de yüzde 94.5, Duhak'ta yüzde 84, Bağdat'ta ise yüzde 15 civarında olduğunu açıkladı. Genel katılımın yüzde 74 dolayında olduğunu belirten Haydari, ''Bu çok büyük bir rakamdır'' diye konuştu.
Daha önce, basın toplantısında seçimlerin gayriresmi sonuçlarının açıklanacağı duyurulmuştu, ancak uzak bölgelerden oy sayım sonuçları gelmediği için sonuçların ilerleyen günlerde açıklanacağı bidirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER