Gündem
  • 27.7.2021 11:42

Irak'tan çekilme kararı veren Biden aldığı notları yanlışlıkla gazetecilere gösterdi

ABD Irak'tan çekiliyor: Yıl sonuna kadar muharebe misyonu sona erecek.. ABD Başkanı Joe Biden, ABD’ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Biden, ABD’nin Irak’taki muharebe misyonunun yıl sonuna kadar sona ereceğini açıkladı.

ABD Iraktan çekiliyor: Yıl sonuna kadar muharebe misyonu sona erecek

ABD’nin Afganistan’dan geri çekilmesi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin Irak’ta muharebe misyonunun da yıl sonuna kadar sona ereceğini duyurdu. ABD’ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Beyaz Saray’da bir araya gelen Biden, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında yıl sonuna kadar ABD’nin Irak’taki muharebe misyonunun resmen sona ereceğini kaydetti.

ABD Irak ordusunu eğitmeye devam edecek

ABD’nin Irak’ı istihbarat alanında desteklemeye ve Irak ordusunu eğitmeye devam edeceğini belirten Biden, ABD askerlerinin görevinin eğitim ve terör örgütü DEAŞ ile mücadeleyi kapsayacağını vurguladı. Biden, "Irak’taki rolümüz, hazır olmak, eğitmeye devam etmek, destek olmak, yardım etmek ve ortaya çıktıkça DEAŞ ile mücadele etmek olacak, fakat yıl sonundan önce bunu yapamayız" ifadelerini kullandı.

BUNAK BİDEN ALDIĞI NOTU YANLIŞLIKLA GAZETECİLERE GÖSTERDİ
ABD Başkanı Joe Biden, ABD’ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Beyaz Saray’da başbaşa yaptığı görüşmede aldığı notları yanlışlıkla gazetecilere gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden'in 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü Irak Başbakanı ile yaptığı görüşme sırasında çekilmiş bir fotoğrafı yabancı basında yayınlandı.
Basın kamerasına yansıyan fotoğrafta Biden'ın "ABD'nin saldırılara karşılık verme önerisi" yazan iki noktayı yazdığı ve bir başka satırda "İran saldırıları durdurmayı düşünüyor" yazdığı görüldü.

Biden'ın not kağıdına yazılanlar , Irak başbakanı ile ABD güçlerinin Irak topraklarından çekilmesiyle ilgili olarak tartıştığı konuları gösteriyor ve ikinci nokta İran'ın Iraklı gruplara verdiği destek ve onların Amerikan sitelerine saldırıları ile ilgili. .

Biden Al-Kazemi Irak Amerika

ABD güçlerinin Irak'tan çekilmesi 

26 Temmuz 2021 Pazartesi günü, ABD Başkanı Joe Biden ve Irak Başbakanı Mustafa Al-Kazemi , ABD güçlerinin ülkeye girmesinden 18 yıl sonra, 2021'in sonunda ABD'nin Irak'taki savaş misyonunu resmen sona erdiren bir anlaşma imzaladılar .

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2021 11:54

İLGİLİ HABERLER