Gündem
  • 20.5.2024 23:00

İran'daki Yahudiler Reisi'nin üzüntüsü yaşıyor... Yastayız

İran'daki Yahudi cemaati cumhurbaşkanının yasını tutuyor: 'Üzüntüyle doluyuz'

Yahudi cemaati, ölümcül helikopter kazasının ardından 'halkın başkanı ve İran milletinin hizmetkarı kutsal İbrahim Reisi'nin ölümü' nedeniyle taziyelerini bildirdi..

يهود إيران تحت وطأة التمييز والضغوط والقيود | مجلة المجلة

Kilimian Derneği (İran'ın Yahudi cemaati) Pazartesi günü , Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian'ın ölümüne yol açan helikopter kazası nedeniyle taziyelerini dile getirdi .

لأول مرة.. تدشين نصب تذكاري ليهود إيران الذين قتلوا فى حربها مع العراق -  الخليج الجديد

"Halkın başkanı ve İran milletinin hizmetkarı kutsal İbrahim Raisi'nin ve diğer İslam görevlilerinin ölümü karşısında üzüntü doluyuz ve gözlerimiz ağlıyor. Şüphesiz İran tarihi, bu olayı asla unutmayacaktır. Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Mütevazı ve kendini adamış başkanın anısına saygı duruşunda bulunuldu" denildi.

ראיסי במפגש עם אנשי דת באיראן, כולל הרב הראשי

Raisi Yahudi cemaatinin liderleriyle buluştu

"İran Kilimyan Derneği, başkanının ve öldürülen insanların diğer hizmetlilerinin ani kaybının yasını tutuyor. Tüm İranlılarla birlikte, en büyük onuru bu toprakların soylularına verilmesini istiyoruz."

أقدم الجاليات اليهودية بالعالم .. غدروا بالعراق وساعدوا الفرس على احتلال  بابل .. تعرف على يهود إيران - YouTube

Geçtiğimiz yıl İran Hahambaşı Yehuda Gerami dini bir toplantı sırasında Raisi ile görüşmüştü. Cemaat liderlerinin de yer aldığı haham heyetinin başında Haham Gerami vardı. Toplantıda İslam devrimi ve onun tüm dinler açısından kazanımları ele alındı.

رئيسي "يلتقي حاخامات مؤيدين لإسرائيل".. ما صحة الخبر؟ | التلفزيون العربي

Cumhurbaşkanı Raisi aynı toplantıda İsrail'e seslenerek, "Yahudiler adına Filistin'de mazlum halka zulmedenlerin, Yahudi diniyle ve Bunları şartsız olarak destekleyen batılı ülkelerin Hıristiyanlıkla hiçbir bağlantısı yoktur."

Güncellenme Tarihi : 20.5.2024 22:07

İLGİLİ HABERLER