Dünya
  • 5.3.2020 11:13

İran'dan iki kritik virüs kararı!.. Dini yerler ve spor müsabakaları yasaklandı

Kısa sürede İran'ı yönetenler de dahil pek çok kimseye bulaşan Koronavirüs yüzünden İran sıkıntılı günler geçiriyor.. İran koronavirüs için iki kritik karar aldı.
Ülkedeki spor müsabakaları iptal edilirken, din turizmi durduruldu..İranlıların akın akın geldikleri Şam'daki Hazret-i Zeynep camisini de gidişler yasaklandı..

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm spor faaliyetleri durduruldu.

İran'da ölümlere yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tüm spor faaliyetleri iptal edildi.

İran Spor Hekimliği haber sitesine göre, Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karar uyarınca, Kovid-19 sebebiyle ülke genelinde spor faaliyetleri 20 Mart Cuma gününe kadar durduruldu.

Söz konusu karara göre, tüm spor müsabakaları ve antrenmanları iptal edilirken, spor merkezleri de kapatıldı.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün yaptığı açıklamada, ülkede Kovid-19 nedeniyle can kaybının 92'ye, vaka sayısının ise 2 bin 922'ye yükseldiğini bildirmişti.

İran Suriye'ye Din Turizmini Durdurdu..

Koronavirüsün yayılmasını durdurmak için İran, Suriye'deki yerlere dini gezileri askıya aldı ve Cham Wings, Tahran'a uçuşları iptal etti,

İran hükümeti Pazar günü, Tahran'dan Şam'daki dini mabedlere koronavirüsün yayılmasını sınırlamak amacıyla “geçici” bir turist gezisinin askıya alındığını duyurdu.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu

Seyyid Zeynep Türbesi..


İran Fars ajansı, Şam'daki Sayyida Zainab türbesine yapılan ziyaretlerin, 20 Mart 2020'de sona eren İran yılının sonuna kadar askıya alındığını söyledi. Irak'taki türbelere benzer geziler de iptal edildi.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu


Bu arada Esad rejim kabini, enfekte ülkelerden Suriye'ye tüm kara, deniz ve hava geçişlerinden turist gruplarının girişinin geçici olarak askıya alınması da dahil olmak üzere koronavirüsün yayılmasını önlemek için bir dizi önleyici tedbir ortaya koydu.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu


Beşar Esad'ın kuzeni Rami Makhlouf'un sahip olduğu Cham Wings havayolu, Cumartesi günü, “olası herhangi bir koronavirüs enfeksiyonunun bulaşmasını önlemek için” İran'a ve İran'dan uçuşlarını askıya aldı.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu


Şirket yaptığı açıklamada, “koronavirüsün küresel olarak ve bazı komşu ülkelerde yayılmasının başlangıcından bu yana Dünya Sağlık Örgütü ve Suriye Sağlık Bakanlığı'nın talimat ve önerilerinde koruyucu sağlık önlemleri uygulamaya başladı. ” “Uçuşlarına binen her yolcunun muayenesini yapmanın yanı sıra olası enfeksiyonların bulaşmasını önlemek için misafirperverlik ajanlarına solunum maskeleri ve tıbbi eldivenler dağıttığını söyledi. ”

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu


Bu, Genel Sivil Havacılık Otoritesi genel müdürünün koronavirüsün yakın zamanda yayıldığı Suriye ve İran arasındaki uçuşları askıya almanın “gerekmediğini” vurgulamasından birkaç gün sonra geldi, çünkü Sağlık Bakanlığı merkezleri havaalanlarında “ihtiyati önlemler” alıyor tüm yolcuları inceleyerek.


Şam'daki Müjtahid Hastanesi genel makamı müdürü Samer Khadr Cumartesi günü yaptığı açıklamada, hastanede koronavirüs vakası olmadığını söyledi. Herhangi bir enfeksiyon durumunda derhal açıklanacağını, çünkü kimsenin hastalıktan kaynaklanan enfeksiyonları gizlemesinin kimsenin yararına olmadığını söyledi. Bu, medyanın hastanede iki virüs vakası olduğunu bildirdikten sonra geldi.
Kharr, iki Suriyeli erkeğin, “iki gün önce yüksek sıcaklık ve göğüs ağrısı şikayeti ile hastaneye geldiğini ve yakın zamanda İran'dan bir arkadaş ziyaret ettiklerini söyledi. Koronavirüsü tespit etmek için gerekli testler de dahil olmak üzere onlar için tıbbi testler yapıldı ve sonuç negatifti ve pnömoni teşhisi kondu. Onlar için gerekli tedavileri sağladım ve biri dün taburcu edilirken, diğeri hastanede tedaviye devam ediyor. ”

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu


İran medyası, kayıpların sayısının 200 ila 300 arasında değiştiği ve binlerce hasta olduğunu söyleyerek çok daha fazla ölüm haberi bildirdi.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu

Seyyide Zeyneb Camii, , Suriye'nin Şam şehrinin güney banliyölerinde Seyyide Zeyneb (Radıyallahü anha) mahallesinde bulunan bir camidir. Şii Müslüman geleneğine göre cami, Hazret-i Ali ve Fatıma'nın kızı Zeyneb bint Ali'nin mezarını içeriyor.

Sayyida Zainab ile ilgili görsel sonucu

Mezar, 1980'lerden itibaren Suriye'de Şii dini çalışmalarının merkezi ve Müslüman dünyasının dört bir yanından gelen Şii Müslümanlar tarafından toplu hac ziyareti merkezi haline getirildi. Ziyaretin ilk zirvesi normalde yaz aylarında gerçekleşir. Türbeye ev sahipliği yapan günümüz camisi 1990 yılında yapılmıştır.

Güncellenme Tarihi : 5.3.2020 11:38

İLGİLİ HABERLER