Dünya
  • 22.4.2020 12:36

İran'ın Koronavirüsle ölüm dansı!..

Rejim Sağlık Bakanlığı bugüne kadar  5.297 ölüm ve 84.802 enfeksiyon bildirdi. Ancak İran'daki muhalif milletvekilleri verilen rakamların gerçek rakamların çok ama çok altında olduğunu bildirdi.

İran'da corona virüsü salgını: 50 ölü iddiası | NTV
İran Ulusal Direniş Konseyi bugün İran genelinde 294 şehirde COVID-19'dan en az 33.400 kişinin öldüğünü söyledi.Bu rakam İran'ı en çok ölüm oranında dünyanın zirvesine çıkartır.
Ne var ki Ruhani yönetimi gerçek rakamı bir türlü açıklamıyor. Bunun nedeni şu; Ülke genelinde resmi ölü sayısı 15 bini aşar ise devletin bütün vatandaşlarına para yardımı yapması icabediyor.

İran'dan koronavirüs itirafı: Yalan söyledik - Internet Haber
Yaptırımlar ve ülke dışında besledikleri Şİİ MİLİTANLARA harcamaları nedeniyle kakası tamtakır olan İran'da vatandaşına verecek para yok.
Bunun üstüne İran'da Koronavirüs nedeniyle işyerlerinin kapalı olması, zaten sıkıntıda olan ekononim düzeni iyice bozdu.

İrandan corona virüs açıklaması: Ölü sayısı 124e çıktı

RUHANİ'NİN ÖLÜMCÜL KARARI
Ruhani'nin bir karar vermesi gerekiyordu. O da ne olursa olsun deyip sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırdı. Bir yerde ölen ölür kalan sağlar bizimdir politikasına döndü.Ruha'nin bu 'Saldım çayıra Mevlam kayıra' politikasının sonuçları yakında ortaya çıkar.

İran'da corona virüsü salgını: 210 ölü iddiası - Ermeni haber ajansı
İran rejimi Cumartesi günü Tahran'daki ekonomik kısıtlamaları kaldırdı. Diğer illerdeki işletmeler, Rouhani hükümetine karşı eleştirilere yol açan bir hamledan yeniden başladı.Eleştirmenler, işletmelerin yeniden başlamasıyla hastalığın yayılma olasılığının arttığını ve COVID-19 krizi sırasında ölüm oranının artacağını söylüyor.

Koronavirüs küresel kabusa dönüştü – BoldMedya
İran'da işyerleri açıldı, halk sokaklara saçıldı. türbeler dolip taştı.
Tahran'ın COVID-19 Genel Merkezi başkanı bugün başkentteki hastanelerin yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısında% 7 artış olduğunu söyledi. Alireza Zali, virüs bulaşmış 237 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 91 kişinin de sadece bir günde yoğun bakım ünitesine alındığını söyledi.Tahran COVID-19 yetkilisi, Tahran'da hastanelere kabul edilen enfekte kişilerin sayısının% 3 arttığını söyledi.   Bundan sonra neler olacağı merakla bekleniyor.

NRT English

Tahran Trafik Polisi başkanı Mohammad Reza Mehmandar, “Akıllı Uzaklaştırma” uygulamasıyla ülkenin başkentindeki trafik miktarının geçen yılın aynı gününe kıyasla neredeyse iki katına çıktığını açıkladı.
Polis yetkilisi ayrıca geçen Cumartesi ile karşılaştırıldığında “trafikte% 35 artış sağladık” dedi.

Ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına rağmen, bazı İranlı yetkililer İran'daki COVID-19 felaketinin olumsuz ekonomik sonuçları konusunda uyardılar .

Devlet tarafından yönetilen bir gazete dün, “Tahran'ın çarşısının yeniden açılması ve sokaklardaki yüksek trafik miktarıyla, ülkede yakında yeni bir COVID-19 dalgası patlayacak ve milyonlarca canın tehdit edileceğini” yazdı.
Gerçi İran yönetimi bugüne kadar hiçbir zaman gerçek rakam ve istatistikleri vermediği için eldeki tek kaynak muhalefet kaldı. Onların verecekleri rakamlar İran'ın sonunu gösterecek.
HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 23.4.2020 00:17

İLGİLİ HABERLER