Dünya
  • 21.6.2025 13:21

İran'ın Kudüs Gücü'ne bağlı Filistin komutanı Tahran'ın kalbindeki bir dairede suikasta uğradı


Katz: İran Kudüs Gücü'nün Filistin Kolordusu komutanını Tahran'ın kalbindeki bir dairede öldürdük (fotoğraflar)

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, cumartesi günü İran'ın Kudüs Gücü'ne bağlı Filistin Kolordusu komutanının başkent Tahran'ın kalbindeki bir dairede suikasta uğradığını duyurdu.

Katz: İran Kudüs Gücü'nün Filistin Kolordusu komutanını Tahran'ın kalbindeki bir dairede öldürdük (fotoğraflar)

Gettyimages.ru

Katz, yaptığı açıklamada, "7 Ekim katliamına hazırlık amacıyla Hamas'ı finanse eden ve silahlandıran İran Kudüs Gücü'ne bağlı Filistin Kolordusu Komutanı Said İzadi, Tahran'ın kalbindeki bir dairede öldürüldü." dedi.

"İsrail istihbaratı ve hava kuvvetlerinin büyük bir başarısı. Ölenler ve kaçırılanlar için adalet" diye ekledi ve "İsrail'in eli tüm düşmanlarına ulaşacak" uyarısında bulundu.

X platformu

Meir Amit İstihbarat ve Terörizm Bilgi Merkezi'ne göre, İzadi, İran'ın "Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli örgütlere silah kaçakçılığı yapma ve fon ve eğitim sağlama" çabalarına öncülük etti.

Ayrıca "Filistin terör örgütleri ile Hizbullah arasındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmak ve Hamas ile Suriye'deki Esad rejimi arasındaki ilişkileri düzenlemekten" sorumluydu. Hamas'a fon aktarma sorumluluğu sayesinde terör örgütünün politikaları ve iç operasyonları üzerinde önemli bir etki kazandı.

Gazze Şeridi'ndeki kara tatbikatı sırasında ele geçirilen belgeler, İzadi'nin, 2020'de Irak'ta öldürülen eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öngördüğü "Direniş Ekseni"nin inşasında oynadığı önemli rolü ortaya koydu.

Araştırma enstitüsüne göre, İsmail Haniye, Yahya Sinwar ve Muhammed Deif dahil olmak üzere tüm üst düzey Hamas liderleriyle doğrudan teması vardı. İzadi ayrıca "Hamas içindeki iç muhalefeti dağıtmak ve hareketin İran kontrolüne tabi olmasına karşı olduğu düşünülen unsurları, Halid Meşal önderliğinde, karar alma pozisyonlarından uzaklaştırmak için çalıştı."

İsrail'e ait bir insansız hava aracı, dün Tahran'ın merkezindeki bir konut binasını hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi .

İsrail Ordu Radyosu, saldırının hedefinin bir nükleer bilim insanı olduğunu bildirirken, İran Uluslararası Ajansı ise insansız hava aracının (İHA) İran Devrim Muhafızları komutasındaki Basij güçlerinin bulunduğu bir apartman kompleksini hedef aldığını bildirdi.

Kaynak: Ynet + RT 

Devamını oku


 

Güncellenme Tarihi : 21.6.2025 13:30

İLGİLİ HABERLER