Dünya
  • 12.1.2006 10:29

İRANLI EŞCİNSELLER TÜRKİYE'Yİ MESKEN TUTTU

İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini söyleyen, Naziler tarafından gerçekleştirilen Yahudi Soykırımı'nın hayal olduğunu iddia eden ve çok kısa zamanda gelecek olan Mesih'in dünyayı İslam'a göre yöneteceğini ileri süren İran'ın sıradışı lideri Mahmud Ahmedinecad, kendine yeni bir hedef seçti. İran'ı eşcinsellerden temizlemek gerektiğini açıklayan ultra-muhafazakar Cumhurbaşkanı, ülke genelinde bir anti-gay kampanyası başlattığını açıkladı.

Bu amaçla, İran'ın korku salan ahlak polisi eşcinsel İranlılar'ın sıklıkla ziyaret ettiği internet site ve sohbet odalarına abone oldu. Eşcinsellerin katıldığı özel ev partilerine düzenlenen baskınlara hız verildi. Yakalanan eşcinsellere de arkadaşlarının yerini ve kimliklerini açıklaması için her türlü işkencenin uygulanacağı açıklandı.

Ölümlerden ölüm beğen
1979 İslam Devrimi'nin ardından ceza kanununa en büyük suçlar arasına giren eşcinsel ilişkiler İran'da ölümle cezalandırılıyor. Mahkeme tarafından suçlu bulunan kişilere 4 farklı şekilde ölme tercihi sunuluyor. Eşcinsel olduğu belirlenen kişi, taşlanarak, kılıçla, asılarak ya da uçurumdan atılarak öldürülüyor. Durum böyle olunca İranlı gaylerin ülkeden kaçmak dışında hiçbir seçeneği kalmadı.

ABD'de yayınlanan In These Times dergisine konuşan 22 yaşındaki Emir, ahlak polisinin işkencelerine dayanamadığı için Türkiye'ye kaçtığını ve birçok arkadaşının da "daha gay-dostu" olarak tanımladıkları bu ülkeye sığınmak için yollar aradıklarını söyledi.

"Anti-gay bürosu"
Emir, "Yahoo'daki gay sohbet odasında bir İranlı eşcinselle tanıştım. Ertesi gün ahlak polisi evimi bastı. Sanal alemde konuştuğum kişi onlardan biriymiş. İnkar ettiğimde bana internet kayıtlarını gösterdiler. Türlü işkenceler yaptılar. Ancak daha sonra delil yetersizliği nedeniyle 100 kırbaç cezası verip salıvermek zounda kaldılar" diye konuştu.

Başkent Tahran'da doğup büyüdüğünü ve kendi durumunda yüzlerce kişi olduğunu ileri süren İranlı genç, Molla yönetiminin son dönemde eşcinselliği engellemek için, "Ahlaksızlığı Ortadan Kaldırma Bürosu" adı altında yeni bir departman kurduklarını söyledi. Emir, "Baskılara dayanamayınca soluğu Türkiye'de aldım" dedi.

(vatan) Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER