İŞ BANKASI'NA JAPONYA'DAN 10 YIL VADELİ İTHALAT KREDİSİ
İş Bankası Japonya'dan 10 yıl vadeli 8 milyar yenlik (70 milyon dolar) kredi aldı.
Söz konusu kredi Japonya'nın ihracat sigorta kuruluşu Japan Bank for International Cooperation (JBIC) tarafından sağlandı. Kredi Japonya'dan yatırım malı ithalatı yapan Türk firmalarına orta ve uzun vadelerde finansman imkanı sağlamak üzere kullandırılacak.
Krediye ilişkin sözleşme İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ve JBIC Genel Müdür Yardımcısı Tadashi Maeda tarafından İstanbul'da imzalandı. İmza töreninde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Özince, Japonya'nın Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında 1.9 milyar dolarla 9. sırada yer aldığını söyledi. Özince, makine ve elektrikli cihazlar, elektrik ve elektronik sanayi ürünleri gibi yatırım malı ithalatının, Japonya'dan yapılan toplam dış alımın yaklaşık yarısını oluşturduğunu söyledi.
JBIC tüp geçişi de finanse ediyor
İş ortamının önümüzdeki dönemlerde daha da iyileşeceğini ve yatırımların artacağını kaydeden Özince,'' Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere paralel olarak kredinin Türk üretici ve sanayicilerinin ilgisini çekeceğini umuyoruz'' diye konuştu.
İmza töreninde konuşan JBIC Genel Müdür Yardımcısı Tadashi Maeda da Türkiye'nin altyapısına yıllardan beri katkıda bulunduklarını, bunun başlangıç noktasının Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı olduğunu ve İstanbul'daki tünel çalışmasında da beraber olunacağını ifade etti. Maeda, Türkiye'de pek çok kredi uygulaması gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bu anlaşma ise, Türkiye'nin bankaları arasında İş Bankası'nı seçtiğimizi gösteriyor'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:33