Dünya
  • 28.11.2016 15:27

IŞİD bütün kedi ve köpekleri katletmiş!

Halep Türkmenleri Derneği Kurucusu ve Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, terör örgütü DEAŞ'tan alınan Havahöyük ve Taşlıhöyük köyünde yaşanan vahşeti anlattı. Teröristlerin tarlaları mayınla kapladığını söyleyen Mahli, "İnsanlar için kurdukları tuzaklara kedi ve köpekler basmasın diye, bu hayvanların hepsini katletmişler" diye konuştu.

Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkan Operasyonu kapsamında 9 gün önce DEAŞ'tan alınan Havahöyük veTaşlıhöyük köyü'ndeki tarım arazilerine terör örgütü DEAŞ mayın döşediği öğrenildi. Halk tarım arazilerini kullanamıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre DEAŞ'tan alınan Taşlıhüyk köyünde şu an Menbiç'te PYD'den kaçan Suriyelilerle birlikte 10 bin nüfusun olduğunu söyleyen Türkmen MilliHareket Partisi Gaziantep Yönetim ve Siyasi Temsilcisi ve Halep Türkmenleri Derneği Kurucusu ve Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, "Halk, Esad kuşatması altındaki Halep'e gidemedikleri için buraya yerleşmiş. DEAŞ'ın yaptığı baskının oradaki insanların yüzlerine yansıdığını gördüm. İnsanlar ne yazık ki ahırlarda yaşıyorlar" dedi.

TARIM ARAZİLERİNE MAYIN DÖŞENMİŞ

DEAŞ'ın elinde bulunduğu dönemde Havahöyük ve Taşlıhöyük köyündeki tarım arazilerine mayın döşendiğini belirten Mahli, "Sadece tarım arazilerinde değil evlere, buzdolabı içine mayın döşenmiş. İnsanlar kendiarazisine gidip mahsülünü toplayamıyor. Dört yıl sonra ilk kez kendi köyüm Havahöyük'e gittim. Ancak evimize mayın döşendiği için giremedik. Gittiğimizde bize 'Sakın asfalttan aşağıya inmeyin' uyarılarında bulunuldu" diye konuştu.

BÜTÜN KEDİ VE KÖPEKLERİ KATLETMİŞ

DEAŞ'ın döşediği mayınlara yaklaşıldığı takdirde patladığını belirten Mahli," Durumdan en çok çocuklar etkilenmiş. Çocuklar, DEAŞ'ın kafa kesmelerini, işkencelerini gördüğü için psikolojileri bozulmuş. Çocukların en çok dikkatini çeken olay DEAŞ militanlarının köpek ve kedileri katletmeleri. Köylerde hiç kedi köpek yok. Kedi ve köpekler sokaklarda gezdiği için sürekli mayına basıp ölüyormuş. DEAŞ teröristleri ise bu mayınları insanlar için kurduğundan, hayvanlar bastığında insanlara kurdukları tuzaklar bozuluyor bundan dolayı da bütün kedi ve köpekleri katlemişler. Bu hayvanları katlediyorlar ki insanlar gelip mayına bassın" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 28.11.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER