Dünya
  • 26.12.2023 23:55

İsrail Genelkurmay eski Başkanı Halutz: Hamas'a karşı savaşı kaybettik

İsrail ordusunun eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, bu savaşta kazanılacak tek zaferin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun devrilmesi olduğunu ileri sürdü.

Eski İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz, Ağustos 2006'da İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Shmona yerleşim yerinde düzenlenen basın toplantısında. (AFP)

İsrailli Kanal 14 muhabiri Yishai Friedman, Halutz'la 'Haifa'da hükümet karşıtı protesto aktivistleriyle savaş sırasında yaptığı konuşmanın kaydını yayınladı. Konuşmada Halutz, "Zafer imajı olmayacak çünkü bu görüntü, geri dönmelerine rağmen 1.300 can ve 240 mahkumun kaybını ve evlerine dönemeyen yaklaşık 200.000 mülteciyi yansıtıyor."

Halutz, şöyle devam etti: "Benim için zaferin resmi, Başbakan Netanyahu'nun istifa etmesi olacak."
 

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, terör devleti İsrail'in Hamas'a karşı savaşı kaybettiğini ifade etti. Halutz, İsrail'in kazanması için Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevinden ayrılması gerektiğini vurguladı.

File:Aluf Dan Halutz.jpg - Wikimedia Commons

Dan Halutz, İsrail'in Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda Gazze'ye yönelik saldırılar hakkında konuştu.

"Hamas'a karşı savaşı kaybettik"
İsrail'in Hamas'a karşı savaşı kaybettiğini vurgulayan Halutz, "zafere ulaşmanın tek yolunun" Netanyahu'nun görevden ayrılmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Erken seçim kesin gibi: Gazze Kasabı gidici
Gazze'ye yönelik saldırıların son bulmasının ardından İsrail'de erken seçime gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kamuoyu yoklamalarına göre, olası erken seçimde Netanyahu'nun koltuğunu kaybetmesi bekleniyor.

'İsrail' zaferi garantileyemedi

Birkaç gün önce İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth , İsrail ordusunun kara saldırısını Gazze Şeridi'ne doğru genişlettiğine dair haberlerin iki anlama geldiğini öne sürmüştü; bunlardan en dikkate değer olanı şu ana kadar zafer elde edememesiydi.

İsrail ordusunun Mescid-i Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana ölü sayısının 491'e ulaştığını da belirtmekte fayda var. Ayrıca İsrail medyasında yer alan haberlere göre, kara harekâtının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 158'e ulaştı.

Ancak Filistin direniş medyasının yayınladığı askeri sahnelerin de gösterdiği gibi, gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olduğu kabul ediliyor. Bu, İsrail işgalinin neden olduğu kayıpların boyutunun altını çiziyor.

 

Güncellenme Tarihi : 26.12.2023 22:37

İLGİLİ HABERLER