Gündem
  • 25.5.2024 13:57

İsrail saldırıyor Kassam direniyor...

İsrail saldırıyor, Kassam direniyor: Gazze'deki çatışmalarda son durum

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki saldırıları sürerken Gazze genelinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırılarında 231'inci güne girildi.

Son haftalarda yoğunlaşan İsrail saldırıları özellikle Gazze Şeridi güneyindeki Refah'ı ve kuzeydeki Cebaliye kampı ve çevresini hedef alıyor.

İsrail'in saldırılarında her gün onlarca Filistinli sivil hayatını kaybediyor.

İsrail ordusunun Cebaliye kampına başlattığı saldırının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen İsrail güçleri bölgedeki direnişi kırmayı başaramadı. Kassam Tugayları başta olmak üzere Filistinli direniş grupları bölgede İsrail güçlerine yönelik yoğun saldırılarına devam ediyor. Öte yandan, çatışmalara katılan gruplardan Liva et Tevhid, grubun askeri liderlerinden Hazim Surur Ebu İsmail'in çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son dönemde Gazze kuzeyindeki çatışmalar sınır hattına yakın Beyt Hanun yerleşimine de yayılmış durumda. Beyt Hanun'daki çatışmalarda Filistinli direnişçiler İsrail güçlerini keskin nişancı silahları, patlayıcılar ve roketlerle hedef alıyor.

Gazze Şeridi güneyindeki Refah'ta da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail güçleri Refah mülteci kampı, Şebbure, Yibna ve Brezilya mülteci kampı gibi yerleşim alanlarında ilerliyor. Bölge genelinde Filistinli gruplar İsrail askerlerini patlayıcılar, roketler ve ağır silahlarla hedef alıyor. Refah genelinde şiddetli çatışmalar sürüyor.

Filistinli gruplar ayrıca sınır hattında konuşlu İsrail askerlerine ve İsrail içlerine yönelik roket atışlarına da devam ediyor.

GAZZE'DEN EN SON GÜNCELLEMELER

25 Mayıs Cumartesi, 11:30 (GMT +2)

İSPANYA FM ALBAREZ: İsrail'in Refah saldırısının durdurulması da dahil olmak üzere uluslararası adalet kararları bağlayıcıdır ve bunların uygulanmasını talep ediyoruz.

KANAL 12: Dalgalar Gazze'deki Amerikan yüzer iskelesinin bir kısmını Aşdod şehrinin kıyılarına sürükledi.

El Cezire: İsrail'in Gazze Şehri'nin güneyindeki El Sabra semtindeki Shreiteh ailesinin evine düzenlediği bombalı saldırıda bir kadın öldü, diğerleri de yaralandı.

ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI OLMERT: Refah'taki operasyonun yapılmaması, tutukluların iadesi konusunda anlaşma yapılması gerekiyordu. Gazze'de daha fazla kan ve yerleşim isteyen bir grup deli ve vahşinin bizi yönlendirmesine izin vermemeliyiz.

İTALYAN FM TAJANI: İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa'ya, Roma'nın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) fonları yeniden sağlayacağını bildirdi.

KAMAL ADWAN HASTANESİ MÜDÜRÜ: İsrail'in hastane bölgesinden çekilmesi söz konusu değil. İşgal güçlerinin devam eden kuşatması nedeniyle hastane hizmet dışı kaldı. Bazı hastalar ve prematüre bebekler hâlâ hastanede. Sağlık sistemi İsrail işgal güçlerinin öncelikli hedefi haline geldi.

25 Mayıs Cumartesi, 10:00 (GMT +2)

El Cezire: İşgal güçleri hâlâ Kamal Adwan Hastanesi civarında ve hastanenin kapısına ateş etmeye devam ediyor. İsrail'in Cebaliye kampındaki operasyonu 14'üncü gününde devam ederken, işgal güçleri kampa takviye güç gönderiyor.

FİLİSTİN MEDYA: Gazze Vadisi bölgesinin bombalanmasının ardından 3 Filistinlinin naaşı Nuseyrat kampının merkezindeki El Awda Hastanesi'ne ulaştı.

BM ÖZEL RAPORTÖRÜ ALBANESE: İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın kentteki operasyonlarını durdurma kararı vermesinin ardından Refah'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. İsrail'e yaptırım uygulanması, silah sağlanmasının yasaklanması ve Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına uyulana kadar diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısında bulunuyoruz.

25 Mayıs Cumartesi, 09:00 (GMT +2)

IRAK'TA İSLAM DİRENİŞİ: Eilat'ta hayati bir hedefi İHA'larla bombaladık.

25 Mayıs Cumartesi, 08:00 (GMT +2)

BM: Refah operasyonunun başlamasından bu yana Gazze Şeridi'ne yardım erişimi azaldı.

25 Mayıs Cumartesi, 06:00 (GMT +2)

EL-AQSA TV: İsrail işgal topçusu Cumartesi günü şafak vaktinden bu yana Gazze şehrinin doğusundaki El-Zaytun mahallesini hedef alıyor.

AL-QASTAL HABER: İsrail bombardımanı, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampındaki bir apartman dairesini hedef aldı, dört kişi öldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2024 14:04

İLGİLİ HABERLER