Dünya
  • 28.10.2023 23:00

İsrail Türkiye ile ilişkilerini kesmek için olağanüstü toplanıyor

Dışişleri Bakanı Eli Cohen cumartesi günü eski adıyla Twitter olarak bilinen X üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla" Türkiye'deki İsrailli diplomatik temsilcileri geri çağırdı.

Cohen bu açıklamayı, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı yönündeki iddiasını tekrarlamasından ve İsrail'i işgalci olarak tanımlamasından kısa bir süre sonra yaptı.

Erdoğan bu konuşmayı İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana İstanbul'da düzenlenen en büyük Filistin yanlısı mitinglerden birinde yaptı. Erdoğan bu hafta terör örgütünü "özgürlük savaşçıları" olarak nitelendirdi.

İsrailli yetkililerin tepkileri

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Gideon Sa'ar, "Erdoğan aynı Erdoğan'dır ve onu olduğu gibi sunmak zorunludur: Hamas'ın hamisi, kışkırtıcısı, kesin bir İsrail düşmanı ve neslimizin en büyük antisemitistlerinden biri.

"İhtiyacı olduğunda her zaman meşruiyet kazanmaya, biz de muhtaç olduğumuzda düşmanlarımıza katılmaya çalışacaktır" diye devam etti. “Dışişleri Bakanı Cohen'e İsrail'in Türkiye büyükelçisini istişareler için geri çağırmasını önerdim ve kararını memnuniyetle karşılıyorum.”

"Erdoğan aynı Erdoğan'dır ve onu olduğu gibi sunmak zorunludur: Hamas'ın hamisi, kışkırtıcısı, kesin bir İsrail düşmanı ve neslimizin en büyük antisemitistlerinden biri."

Gideon Saar

Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar Çarşamba günü Erdoğan'ı teröre destek vermekle suçladı ve "Türkiye ile ilişkilerimizde rotayı yeniden hesaplamanın zamanının geldiğini" söyledi.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2023 21:55

İLGİLİ HABERLER