Gündem
  • 24.5.2024 21:42

iSRAİL'in saldırısında 3 Yahudi esir daha öldü

IDF ve Shin Bet Gazze'den 3 rehinenin daha cesedini aldı
Ordu, İsrail Silahlı Kuvvetleri ve Şin Bet'in Gazze Cebaliye'deki ortak operasyonunun ardından rehineler Orion Hernandez, Michel Nisenbaum ve Hanan Yablonka'nın cesetlerinin İsrail'e geri döndüğünü söyledi 

IDF Sözcüsü Birimi Cuma günü yaptığı açıklamada, Orion Hernandez, Michel Nisenbaum ve Hanan Yablonka adlı rehinelerin cesetlerinin, kuzey Gazze'nin Cebaliye bölgesindeki bir tünelden ordu ve Şin Bet'in ortak operasyonu sonrasında alınıp İsrail'e iade edildiğini bildirdi. Halen Hamas'ın elinde bulunan rehinelerin sayısı 125'tir.

IDF'den yapılan açıklamada, "İlk incelemeler, rehinelerin 7 Ekim'deki terör saldırısı sırasında öldürüldüğünü ve Mefalsim'e yakın Hamas rehineleri tarafından kaçırıldığını gösteriyor" dedi. Rapora göre kurtarma operasyonu "kesin istihbarata dayanarak" gerçekleştirildi.

Yani: אוריון הרננדס, מישל ניסנבאום, חנן יבלונקה

Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum, Orion Hernandez

Meksika-Fransız vatandaşı ve Shani Louk'un ortağı olan 30 yaşındaki Orion Hernandez, kaçırılmadan önce Nova Müzik Festivali'ne katıldı ve Tel Aviv'den iki çocuk babası 42 yaşındaki Hanan Yablonka da kaçırıldı. Sderot'tan 59 yaşındaki Michel Nisenbaum, kariyer askeri olan babasıyla birlikte hafta sonunu Re'im üssünde geçiren 4 yaşındaki torununu kurtarmak için güney İsrail'e gitti. Üçlü, rehin alındıkları Kibbutz Mefalsim ile Kara Ok Anıtı arasındaki virajda hamas tarafından kurulan barikatla karşılaştı.

Cesetleri aynı tünelde olmasa da Ron Benjamin , Yitzhak Galanter, Shani Louk ve Amit Buskila'nın cesetlerinin bulunduğu bölgede bulundu .

Orion, Hanan ve Michel

Orion, dünya çapındaki müzik festivallerinde inceleme yapan ve çalışan bir müzik yapımcısıydı. Annesi, doğayı ve yürüyüş yapmayı seven, dünyayı dolaşan ve arkadaş edinen, girişken ve cömert bir genç adamdan bahsetti. İki yaşındaki kızı Ayana'ya sadık bir babaydı. Avrupa gezilerinden birinde Shani Louk ile tanıştı ve ortağı oldu.

  אוריון הרננדס ושני לוק

Shani Louk ve Orion Hernandez

Shani ve Orion, Arjantin'den diğer arkadaşlarıyla birlikte Yunanistan'da Eylül ayında sona eren bir müzik festivali düzenlemek için çalıştılar ve ardından ortak tatil yapmaya karar verdiler. 1 Ekim'de İsrail'e vardılar.

Hanan'ın Kibbutz Re'im'deki partiye gitme kararı kendiliğinden oluştu. 7 Ekim'in erken saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki başka bir partiye gitmek yerine oraya gitmeye karar verdi. Tel Aviv'de yaşayan ve çalışan Hanan, Yarin ve Emily adında iki çocuk babasıydı. Kaçırılmadan sadece bir ay önce en büyük kızı Emily'nin Bat Mitzvah'ını kutladı.

Hanan sporu seviyor ve Hapoel Tel Aviv futbol kulübünün tanınmış bir hayranıydı. Kız kardeşi Avivit, Hanan'ın iyi müziği, partileri ve genel olarak hayatı sevdiğini söyledi. Çalışmayı seviyordu ama hafta sonlarını arkadaşlarıyla vakit geçirmek için sabırsızlanıyordu. Güçlü ve duyarlı bir adamdı, şefkatli ve insan canlısıydı.

bu çok önemli

Hanan Yablonka

Brezilya'da doğan ve 13 yaşında Aliyah'yı İsrail'e getiren Michel, iki kız babası ve en büyüğü 7 yaşında olan altı torunun büyükbabasıydı; en küçüğü ise iki ay önce doğmuştu ve büyükbabasıyla tanışamamıştı. .

7 Ekim'de roket atışlarının ardından torununu subay olan babasının yanında kaldığı Kibbutz Re'im'deki askeri üsten almaya gitti. O zamanlar HAMAS'ın sızmasından kimsenin haberi yoktu.

Michel torununa ulaşamadı ve ona ulaşmaya çalışırken kaçırıldı. telefonuna sabah 7:23'te cevap verdi. Ailesi onun kaçırıldığını ancak Aralık ayında öğrendi ve o zamandan beri Crohn hastalığı nedeniyle esaret altındayken sağlığı konusunda ciddi endişelerini dile getirdi.

Michel'in kız kardeşi Mary Shohat, Şubat ayında Ynet'e, kızlarının rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakereleri "yükselen ve aniden çöken bir hız treni" olarak tanımladığını söyledi. Ailesinin Michel'in akıbeti hakkında hiçbir şey bilmediğini, torunlarının ve çocuklarının ona çok bağlı olduğunu ekledi.

iyi şanslar

Michel Nisenbaum

( Fotoğraf nezaketi )

IDF, cesetlerin Ulusal Adli Tıp Merkezi'nde (Abu Kabir) tespit edildiğini ve ailelere operasyon konusunda bilgi verildiğini bildirdi. "Edindiğimiz güvenilir istihbarata göre rehineler, 7 Ekim'deki vahşi terör saldırısı sırasında öldürülmüş ve Hamas teröristleri tarafından Mefalsim bölgesinden Gazze'ye kaçırılmıştı."

Açıklamada, "Cesetler, İsrail Savunma Kuvvetleri ve Şin Bet tarafından, son günlerde Askeri İstihbarat Müdürlüğü, İsrail Silahlı Kuvvetleri Güney Komutanlığı'nda alınan ve Şin Bet ile işbirliği içinde alınan ve analiz edilen kesin istihbarata dayanarak düzenlenen bir operasyonda ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.

Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Michel, Hanan ve Orion'un trajik dönüşü, sonsuz acıyı, üzüntüyü ve endişeyi paylaşan 125 rehinenin ailesi için başka bir kalp kırıklığının işaretidir. aileleri ve tüm kayıpların İsrail'e geri getirilmesi için çaba gösterilmelidir."

“Cesetlerin alınması, İsrail Devleti'nin, tüm rehinelerin hızlı bir şekilde eve dönmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için açık bir taleple müzakere ekiplerini derhal göndermek zorunda olduğunun sessiz ama kararlı bir hatırlatıcısıdır: rehabilitasyon için yaşama ve öldürülenleri de geri getirme. defin” ifadesine yer verildi.


 

Yerel yetkililere göre İsrail'in Gazze Şehri mahallesine düzenlediği hava saldırısında en az 5 Filistinli öldürüldü

CNN'den Kareem Khadder, Sarah El Sirgany, Abdel Qadder Sabbah ve Sana Noor Haq'tan

Yerel yetkililere göre, Perşembe günü İsrail'in Gazze Şehri'ndeki El Zeytun'a düzenlediği hava saldırısında en az beş Filistinli öldürüldü.      

Gazze Sivil Savunma sözcüsü CNN'e, gece yarısından hemen önce kuzey Gazze mahallesine düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Mahmud Bassal, bir çocuğun hâlâ kayıp olduğunu söyledi. CNN yorum almak için İsrail ordusuna ulaştı. 

Bassal, daha kuzeyde, Cuma günü yerel saatle sabah 03.00 ve 07.00 sıralarında Jabalya'ya iki "büyük hava saldırısının" çarptığını söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri, "onlarca teröristin ortadan kaldırıldığını" iddia ederek, gece boyunca Cebalya'da "yoğun çatışma" içeren bir "operasyon" başlattığını açıkladı.  

IDF ve İsrail'in iç güvenlik kurumu ISA Cuma günü yaptığı açıklamada,   Jabalya'da Hamas tarafından alınan  üç rehinenin cesedini bulduğunu söyledi.

Olay yeri: Bassal'a göre Gazze Sivil Savunma ekipleri bölgeye ulaşamadı. İsrail'in bölgeye yönelik saldırısı, mahalleleri yerle bir etti ve  önemli yolları yıprattı; kuzeyin  bazı kısımlarını,   Filistinlilere yardım etmeye çalışan yerel ekipler ve insani yardım kuruluşları için büyük ölçüde erişilemez hale getirdi.

Sahadaki bir CNN muhabiri, Cebalya'nın batısındaki Felluce semtindeki okulların sığınma evinden kaçan düzinelerce insanı filme aldı. Sonrasında internette yayınlanan diğer görüntülerde Cebalya kampındaki Felluce bloğunun duvarlarının tamamının patlatıldığı görülüyor.

Bölgedeki derme çatma sağlık birimi ölü ve yaralıları karşılıyordu ancak oradaki personel yalnızca gelişmiş ilk yardım sağlayabiliyordu. Kuzeyde kalan hastanelerden ikisi İsrail kuşatması altında.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2024 22:57

İLGİLİ HABERLER