Dünya
  • 12.4.2024 20:08

İsrailli 100 kadın asker Gazze sınırında çalışmayı reddetti

İsrail kanalı, bu hafta askere alınan 346 kadından yaklaşık yarısının başlangıçta eğitim üssüne tahliye edilmeyi reddettiğini belirterek, "Ordu"nun Perşembe sabahı güncellenen sayının 116 veya yaklaşık olarak tahmin edildiğini söylediğini belirtti. Tüm kadın askerlerin %30'u.

100'den fazla İsrailli kadın asker sınır kontrol birimlerinde çalışmayı reddediyor ve Hamas'ın yeniden geri dönmesinden korkuyor! 

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, 11 Nisan 2024 Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne bitişik askeri üslere düzenlediği saldırının yarattığı şokun ardından 100'den fazla İsrailli kadın askerin ordunun gözetleme biriminde çalışmayı reddettiğini bildirdi. 2023.

Gazete, "Savaşın başlamasından altı ay sonra İsrail ordusu, 7 Ekim şokundan sonra gözlemci olarak çalışabilecek genç kadınları rehabilite etmekte hâlâ zorluk yaşıyor" diye bildirdi.

Women of the Israeli army

Ayrıca, "Bu, savaşın başlamasından bu yana çok sayıda kadının İsrail ordusuna alındığı ve önemli (izleme) birimde görev yapmak üzere üslerinden ayrılmayı reddettikleri üst üste üçüncü toplantıdır. "

Sexualising occupation: The uses and abuses of Israel's female soldiers |  Middle East Eye

Genel olarak çok sayıda kadın asker, kameralardan ve drone'lardan canlı görüntü alan ekranlardan günün 24 saati sınırları denetlemek için çalışıyor.

İşgal "ordusu", bu işte (sınır karakollarında) kadın askerler arasında hizmet etmeyi rutin olarak reddetme oranının yaklaşık %20 olduğunu belirtti. Her yıl 1.600 kadın askere alınırken, "Ynet" tarafından bildirilen anketlere göre bunlardan yalnızca 300'ü işi istiyor.

Güncellenme Tarihi : 12.4.2024 20:21

İLGİLİ HABERLER