Ekonomi
  • 17.8.2009 10:27

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!..

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK'in verilerine göre işsizlik Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına oranla 13.6 artış gösterdi.

Bu verilerle işsizlik aylık bazda üçüncü düşüşünü kaydetti.

Krizin etkisiyle Eylül ayından bu yana artışta olan ve Şubat'ta rekor düzeyen çıkan işsizlik oranı Mart ayı itibariyle düşüşe geçmişti. TÜİK verilerine göre işsizlik Mart döneminde yüzde 15.8 oranında artarken nisanda ise yüzde 14.9 seviyesine yükselmişti.

İşsizlik geçen sene Mayıs ayında ise yüzde 9.2 düzeyindeydi.

BEKLENENDEN YÜKSEK

Uzmanlar her ne kadar işsizlik oranında mart ve nisan ayına göre azalma olduğunu kaydetse de, bu oranın Mayıs ayı gibi turizm ve inşaat alanında mevsimsel olarak işe alımların yaşandığı bir dönemde beklenenden düşük olduğunu kaydediyorlar.

İşsizliğin çıkmış olduğu bu seviyelerden hızlı bir şekilde inmesinin zor olduğunu söyleyen ODTÜ öğretim üyesi Profesör Doktor Hakan Ercan, "Geçen seneye oranla işsiz sayısı 1 milyon kişi arttı ve bunların büyük bölümü gençlerden oluşuyor. İşsizlik seviyesi aşağı yukarı bu seviyede devam edecek. Umudu kırılanların da iş aramaktan vazgeçmesi ile rakam daha da büyüyecek" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER