CENK SARIKAYA
İSTANBUL (İHA) - İstanbul''u kana bulayan 15-20 Kasım 2003''teki bombalı saldırılarda patlatılan bombaların yapımında önemli rol oynadığı ileri sürülen Suriye uyruklu Luani Sakra (32) isimli bir kişi Diyarbakır''da yakalandı.
Geniş güvenlik önlemleri altında önceki gece İstanbul''a getirilen bombacı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü''nde istihbarat ve MİT elemanları tarafından sorguya alındı. Yakalanan militanın kimliğini gizli tutan yetkililer, bu şahsın İstanbul ve değişik illerdeki bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla, geniş çaplı operasyon başlattı.
Yakalanan militanın El Kaide adına Akdeniz''de başta İsrail ve ABD''ye ait turist gemilerine bombalı saldırı planı yaptığı belirlendi. Bu arada, Suriye uyruklu El Kaide militanıyla bağlantıları olduğu tespit edilen ve isimleri açıklanamayan 7 kişi de İstanbul dışında sürdürülen operasyonlarda yakalandı.
Yakalanan şahısların Ege kıyılarında bulunan yabancı uyruklu gemiler ile turistlerin yoğun olarak kaldıkları oteller hakkında bilgi çalışmaları yaptıkları tespit edildi. Diyarbakır Havalimanı''nda Ekrem Özal sahte kimliğiyle yakalanan Sakra ve diğer 7 kişiden sonra Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı operasyonlarına devam ediyor.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:46