Gündem
  • 9.9.2013 15:59

İstanbul olimpiyatı alsaydı Şam'da da kutlanacaktı

AB Bakanı Egemen Bağış CHP'nin 90. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Çekmeköy'de özel bir okulun açılışına katılan Bağış kendisi için hazırlanan AB pastasını kesti. Pasta keserken bugün CHP'nin doğum günü olduğunu hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Bağış, " CHP bugün 90. yılını kutluyor. Kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Demokrasimizin çok önemli bir parçası, muhalefet partimiz" dedi.

Bağış sözlerini CHP'yi eleştirerek, " CHP'nin 90. yaş gününde neden çok partili sisteme geçişimizden beri iktidara gelemediğini irdelemesi, düşünmesi için yaş gününü iyi değerlendirmesi gerekir. Ümit ederim ki 90.yaş günleri CHP'nin milletten olan kopukluğuna son vermek için vesile olur. Milletin değerleriyle kavga etmektense, milletin değerleriyle barışık olmayı onlara tavsiye ediyorum. Daha nice 90 yıllar temenni ediyorum" diye konuştu.

OLİMPİYAT SEÇİMİ

Çekmeköy'deki okul açılışını Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç ve Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel'le birlikte yapan Bağış, açılışta yaptığı konuşmada Olimpiyat seçmelerine değindi.

İSTANBUL OLİMPİYATI ALSAYDI ŞAM'DA DA KUTLANACAKTI

"İstanbul olimpiyatlara ev sahipliği yapsaydı kazanan Türk milleti" olacaktı diyen Bakan Bağış, " Bunu bir kayıp olarak görmüyorum. İstanbul ilk defa finale kalmıştır. Bu da büyük bir başarıdır. Olimpiyatların logosunda iç içe geçmiş halkalar kıtaları temsil ediyor. Dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehir olan İstanbul finale kalıyor. Tokyo olimpiyatlara evsahipliği yapacak. Soruyorum, Japonlardan başka kimler heyecanlandı ? Eğer İstanbul kazanmış olsaydı, bugün kutlamalar sadece İstanbul'da değil, Saraybosna'da, Şam'da da, Musul'da da, Bakü'de de, dünyanın dört bir yanında kutlamalar gerçekleşiyor olacaktı. Hiç bir olimpiyatın nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir şehirde yapılmamış olması düşündürücüdür. Bu yüzden diyorum ki İstanbul kaybetmedi. Olimpiyat ruhu, çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Sınıfta kaldılar. Bir sonraki kararlarında sınıfı geçme şansını onlara tanıyacağız " şeklinde konuştu.

KİMİN OY VERDİĞİNİ BİLMİYORUZ

Bakan Bağış, Avrupa ülkelerinin delegelerinin Türkiye'ye oy vermediği şeklinde yorumlar olduğunu hatırlatan bir gazeteciye de " Kimin oy verdiğini bilemiyoruz. Bize oy verenlere teşekkür ederiz. Bize oy vermeyenlere de bu hatalarını bir sonraki oylamada telafi etmeye davet ediyoruz" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER