Asayiş
  • 30.4.2007 17:48

İSTANBUL'DA BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU SÜRÜYOR

İstanbul’da 7’si polis 42 kişi fuhuş yaptırdıkları, yabancı uyruklu 163 kadın da fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
      Alınan bilgiye göre, fuhuş yaptırdıkları öne sürülen bir suç örgütüne yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekiplerince Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Fatih, Bakırköy ve Maltepe’de 9 otelin de aralarında bulunduğu 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
      Operasyonda, suç örgütü elebaşı konumunda bulunan Ş.Z. ve eşi A.Z. ile 33 kişi, fuhuş yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 163 kadın yakalandı. Ayrıca, bu suç örgütü ile ilgileri bulunduğu gerekçesiyle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Asayiş Şube Müdürlüğü, Bayrampaşa ve Avcılar ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli polis memurları Y.D, Ö.K, F.Ş, V.B, Ş.D, S.P ve kadın polis memuru H.K. gözaltına alındı.
      Operasyon kapsamında ayrıca, Ümraniye, Avcılar ve Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürlükleri ile Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 polis memuru hakkında da telefonla suç örgütü ile irtibat kurarak ilişkiye girmek için kadın istedikleri iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.
      Şüphelilerden A.Z’nin, yurt dışından para karşılığında kadın temin ettiği ve eşi Ş.Z’nin de bu kadınlara İstanbul’da 2’si kendisine ait 9 ayrı otelde fuhuş yaptırdığı belirlendi.
      Suç örgütüyle ilişki içinde oldukları ifade edilen polislerin de yabancı uyruklu kadınlara ülkeye giriş çıkış işlemleri konusunda havalimanında kolaylık sağladıkları ve yapılacak operasyonlarla ilgili bilgi verdikleri iddia edildi.
      Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 7’si polis 42 şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi’ne, fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu 163 kadın da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye gönderildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER