Gündem
  • 16.11.2020 14:25

İstanbul'da deniz çekildi!

 İstanbul Kadıköy'de sahillerde deniz suyunun çekilmesi vatandaşları tedirgin etti. Yaşanan durumun depremle ilgili olmadığını belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Yılın bu zamanlarında yağışlara bağlı olarak meteorolojik şartlardan dolayı ve karadan denize doğru olan rüzgarlarda sular çekilir. Su çekilmesini depreme bağlayamayız" dedi. Deniz seviyesinde yaşanan değişiklik havadan da görüntülendi.

Son dakika haberler: İstanbul'da deniz çekildi! Vatandaşlarda deprem tedirginliği yaşandı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı, Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, yaşanan durumun depremle ilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi:

Son dakika haberler: İstanbul'da deniz çekildi! Vatandaşlarda deprem tedirginliği yaşandı

Kadıköy, Caddebostan ve Suadiye sahillerinde deniz seviyesinde değişiklikler meydana geldi. Deniz suyunun çekilerek kayalıkların ortaya çıkması bazı vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Olası bir deprem riskinden endişelenen kimi Kadıköylüler, su çekilmesinin deprem habercisi olmasından endişelendi.

"Kadıköy kıyılarındaki su çekilmesini depreme bağlayamayız. Onlar ancak Endonezya gibi ada ülkelerinde olabiliyor. Bazen deprem öncesinde adada sular çekiliyor, adada değişiklikler olabiliyor. Fakat biz öyle bir ülke değiliz. Yılın bu zamanlarında yağışlara bağlı olarak meteorolojik şartlardan dolayı hatta karadan denize doğru olan rüzgarlarda sular çekilir.

Eğer su derinliği de yoksa, sığ ise metrelerce su geriye çekilir. Bu durumlarda da insanlar genelde 'deprem mi olacak' düşüncesine sevk ediyor. Bu doğru değil. Aynı şekilde çok karlı dönemlerde su dağlarda tutulduğu için dere ve akarsular vasıtasıyla denizi besleyemez ve su seviyesi yine düşer. Yani buna benzer meteorlojik koşullardan dolayı bu su gerilemesi olmuştur. Bunun depremle bir ilgisi yok" dedi.

Son dakika haberler: İstanbul'da deniz çekildi! Vatandaşlarda deprem tedirginliği yaşandı

 


 

Güncellenme Tarihi : 16.11.2020 14:28

İLGİLİ HABERLER