Gündem
  • 30.5.2015 21:47

İstanbul'da fetih coşkusu

İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla Yenikapı'da düzenlenen Fetih kutlamalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda saat 17.30 itibariyle başladı. Öğle saatlerinden itibaren şölen alanına toplu taşıma araçlarıyla akın akın gelen vatandaşlar, alanı hıncahınç doldurdu. Ellerinde bayraklarla şölen alanına akan vatandaşların coşkusu, İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla kutlamaların yapıldığı sahildeki Yenikapı şölen alanını taşıp geçti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN HELİKOPTERİ ALANA İNEMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı taşıyan helikopter ilk turda inemeyince pisti pas geçti. Havada bir tur atan helikopter, alınan önlemlerin ardından piste indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alana getirmek için yola çıkan helikopter, önceden alana inen askeri bir helikopterin etki ettiği hava sirkülasyonuyla yerdeki süslemelerin oluşturduğu tehlike nedeniyle pisti pas geçti. Bir süre havada tur atan helikopter alınan güvenlik önlemlerinin ardından piste indi. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte karşılama heyetiyle şölen alanındaki protokole geçti. 

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Mehter takımının muhteşem gösterisinden sonra  Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları fetih şölenine katılanlara nefes kesen bir gösteri yaptı. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER