Asayiş
  • 24.6.2014 18:40

İstanbul'da korkunç olay

alat sahilinde 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir bebeğin cesedi bulundu. Polis, cesedi çıkarıp siyah bir poşete koyarak Adli Tıp Kurumu'na götürdü.

İSTANBUL'DA BUGÜN DENİZDEN BİRİ BEBEK 2 CESET ÇIKTI; 1 GENÇ DE KAYIP

İstanbul'da bugün, denizden, biri bebek, biri de 71 yaşında 2 kişinin cesedi çıktı. Üsküdar'da serinlemek için denize giren 19 yaşındaki bir genç de akıntıya kapılarak kayboldu.

İlk ceset, Balat sahilinden çıktı. Saat 17.00 sıralarında, tur teknelerinin bulunduğu alanda, kıyıya henüz 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir bebeğin cesedi vurdu. Bunun üzerine, tekne çalışanları ve sahilde piknik yapan vatandaşlar durumu deniz polisine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, cesedi denizden çıkararak siyah bir poşete koydu. Yapılan incelemelerin ardından, ceset incelenmek üzere sivil bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Bebek cesedini bulan teknenin kaptanı Fuat Sarı, "Bebeğin maket mi gerçek mi olduğunu merak ettim. Yakından inceleyince, gerçek olduğunu fark ettim. Vücudu ve yüzü çürümüş bir vaziyetteydi. Polisi aradık. Polis gelip cesedi çöp poşetine koydu ve buradan götürdü" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CANKURTARAN'DAN DA CESET ÇIKTI

Cankurtaran sahilinde de yaşlı bir kişinin cesedi bulundu. Su yüzeyinde hareketsiz bir kişinin yattığını gören balıkçılar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, cesedi sahildeki balıkçı barınaklarının iskelesine çıkardı. Polis, ceset üzerinde yaptığı ilk incelemede İETT kartına rastladı. Yapılan araştırmada, cesedin, 71 yaşındaki Şefik Yaşar'a ait olduğu belirlendi.
Polis, Şefik Yaşar'ın ailesinin kısa bir süre önce karakola kayıp başvurusu yaptığını tespit etti. Yaşlı adamın cesedi, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

DENİZE GİRDİ, ÇIKAMADI

Üsküdar'da ise serinlemek için denize giren 19 yaşındaki Hüseyin Alçam, saat 17.00 sıralarında, Kuleli Askeri Lisesi'nin karşısındaki sahilde serinlemek için denize girdi. Yanında bulunan 2 arkadaşının yaptığı uyarıya rağmen suda kalmakta ısrar eden genç, kısa sürede dalgalara kapılarak kayboldu.
Olayın ihbar edilmesinin ardından Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi'ne bağlı ekipler harekete geçti. Olay yerine gelen ekipler arama çalışmasını sürdürürken, gencin kaybolduğu yere giren dalgıçlar ise zor anlar yaşadı.

Denizde kaybolan Hüseyin Alçam'ın arkadaşları ise çalışmaları üzüntüyle izledi. Olayı gören vatandaşlar, "Önce bir panik yaşandı. Arkadaşlarının uyarısına rağmen denize girmiş. Bir anda denizde kayboldu" dediler.
Ekiplerin çalışması sonuç vermezken, aramalar devam ediyor.

İbrahim AKTÜRK - Taner YENER - Cengiz ÇOBAN - Elvan EZBER / İstanbul DHA

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER