Asayiş
  • 18.1.2015 17:52

İstanbul'un 4 ayrı ilçesindeki bombaları YDG-H üstlendi

İstanbul bu sabah birbiri ardına gelen bomba haberleri ile uyandı. Maltepe, Fatih ve Sultangazi'de ilçelerinde imha uzmanları müdahalede bulundu.Öte yandan Kasımpaşa'da da bombalı araba bulundu. Tüm bu olayların ardından akıllarda kalan soru işarete bu tweet ile çözüldü. Bu planlar hangi örgüt tarafından yapıldı işte cevabı... İlk haber Maltepe'den geldi Atatürk büstü önüne bırakılan  şüpheli paket bomba çıktı. Bir sonraki haber ise Fatih'ten geldi. Fatih Millet Caddesi'nde bir trafonun yanında bomba patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Son alınan bilgiye göre Sultangazi'de ses bombası patlatıldı. İstanbul'da yaşanan son gelişmeler ve detayları haberimizde...İstanbul Maltepe'de Atatürk büstünün altına bırakılan süpheli paketten el yapımı bomba çıktı, Fatih'te ise bir trafonun yakınına bırakılan paket patladı. Şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.Sultangazi'de ise ses bombası patlatıldı.Maltepe'de Zabıta Karakolu önündeki Atatürk büstüne bırakılan şüpheli paketten el yapımı bomba çıktı. Fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirilen bomba, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Edinilen bilgilere göre, Maltepe Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Maltepe Fındıklı Zabıta Müdürlüğü önünde şüpheli bir paket gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, Atatürk büstüne bırakılan paketi inceledi ve üzerinde “Cizre'nin hesabı sorulacak” yazısı olduğunu gördü. Bunun üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, bomba imha uzmanlarına haber verdi.
Olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetlerini giyerek pakete müdahale etti. Paketin fünye bağlanarak patlatılmasına karar verildi. Şüpheli paket geniş güvenlik önlemleri altında büyük bir gürültü ile patlatıldı. Yapılan incelmede şüpheli paketin içerisinde el yapımı parça tesirli bomba olduğu anlaşıldı.
Bombadan arta kalan parçalar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. 

FATİH'TE TRAFO YANINDAKİ BOMBA PATLADI!
Fatih Millet Caddesi'nde bir trafonun yanında bomba patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Çapa Millet Caddesi'nde bir trafonun dibinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba imha uzmanları sevk edildi.
Yapılan ilk incelemede patlama nedeninin el yapımı parça ve basınç etkili bir bomba olduğu belirlendi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Görgü şahitleri bir palama meydana geldiğini ve polisin olaya müdahale ettiğini söyledi.
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin incelemesi sürüyor. 

SULTANGAZİ'DE ŞÜPHELİ PAKETTEN SES BOMBASI ÇIKTI 
Sultangazi'de otobüs durağına bırakılan şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlayarak alev topuna dönen şüpheli paketten ses bombası çıktı. 
Edinilen bilgilere göre, Sultangazi Adem Yavuz Caddesi üzerindeki otobüs durağında şüpheli bir paket gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı ve paket üzerinde incelemede bulundu. Şüpheli paketin üzerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H imzası görülünce, bomba imha uzmanı ekipler bölgeye sevk edildi. Adem Yavuz Caddesi ise çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.  Yapılan inceleme sonunda şüpheli paket robot yardımıyla fünye bağlanarak patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlayan ve alev topuna dönen paketten piknik tüpüne düzene bağlanarak oluşturulmuş bir ses bombası çıktı.  Polis her yerde bombayı otobüs durağına bırakan yüzü maskeli iki kişiyi arıyor. 

Kasımpaşa'da bombalı araba!
Kasımpaşa'da, durdurulan ve arama yapılan araçta şüpheli paket bulundu. Paketin bomba olabileceği ihtimaline karşın olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı.
Polis ekiplerinin kovalamaca sonrası Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi üzerinde durdukları araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Araçta şüpheli bir paket bulan polis ekipleri, bomba imha ekiplerini çağırdı. Aracın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

YDG-H ÜSTLENDİ
Twitter'dan "Cizre de Yapılan Katliamlara Karşı Sessiz Kalmayacağız. Cızre'nin Hesabı Sorulacak..." diye yazan YDG-H ise patlayıcıları üstlendi, İstanbul'da 7 noktaya patlayıcı bırakıldığını savundu.
 

Kaynak: İHA
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER