Medya
  • 28.6.2008 13:51

İŞTE, ACUN'UN PROGRAMINDA GÖZDEN KAÇAN AÇIK!

'Var mısın Yok musun?' ile ilgili verilen bir tüyo, Beyaz'ın çok hoşuna gitti. Beyaz, 'Yakaladım açığını Acun' derken Türkiye'nin beyin takımında yer alanların programla ilgili ilginç tespitleri herkesi şaşırttı.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; Show TV'de yayınlanan ve izleyenleri ekrana kilitleyen 'Var mısın Yok musun?' yarışmasıyla ilgili yapılan bir yorum, ilginç bir ayrıntıyı ortaya koydu.

Zeka'nın konuşulduğu CNNTURK'teki 'Nası Yani' programına konuk olan Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, yaptığı tespitle Beyaz'ı da bir hayli şaşırttı. Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Üyesi Hüsnü Sincar'ın Amerika'daki 'Var mısın Yok musun?' yarışmasıyla ilgili tespiti de Hamdi Bey ile ilgiliydi.

İşte programda konuşulan o ilginç diyaloglar:

Beyaz: Acun'un programına katılsanız, siz dördünüz, bu beyin takımı... Bir önceki dönemlerde kutulardan çıkmış formülasyonları falan var mıdır?

Çalapkulu: Keşke olsa. Ama bir kaç kez seyrettiğim dönemde ilginç şeyler oldu. Kasanın önerdiği yani bankanın önerdiği rakamlar belli bir ortalamanın altında kaldığında aslında yarışmacıyı devam ettirmeye teşvik etmek için olabiliyor. Bu da onun kutusunun aslında daha küçük olmasından kaynaklanabiliyor gibi şeyler öğrenilebiliyor.

Beyaz: Yakaladım, bir açığını yakaladım Acun, hocam buyrun kayıttayız...

Çalapkulu: Belli bir ortalamanın altındaysa bankanın teklifi, bu yarışmacıyı yarışmaya devam etmeye teşvik etmek için yapılıyor.

Beyaz: Teşvik ettiriyor ki yarışmacının kutusundaki küçük, onu onun içine koyanlar, onun da ordan hangi kutuyu aldığını görüp kendi....!!! Acun, hişşşş...

Hüsnü Sincar: Bankacı çok insaflı. Ben Amerika'daki programı seyrettim.

Güven Kıraç: Hamdi Bey,

Beyaz: Siz bankacı diyorsunuz biz Hamdi diyoruz...

Sincar: Amerika'daki programda beklentinin iki katına yakın, mesela 500 bin ve 100 bin kaldı diyelim. Ortalamasını yani 300 bini vermesi lazım. Ama 150 binden fazla vermiyor. Böyle bir şey olmaz...

Beyaz: 150 bin vermesinin sebebi kutunun içinde ne olduğunu bilmesinden

Sincar: Diyorsunuz?

Beyaz: (Çalapkulu'yu göstererek) Dedi... Biz bir şey demedik. Benim Acun'la aram iyi. Acun'u severim, başını da yakmam...

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER