Spor
  • 28.8.2009 00:06

İŞTE AVRUPA'NIN EN İYİ FUTBOLCUSU!..

Şampiyonlar Ligi kura çekimi sırasında geçtiğimiz sezonun en iyi isimleri belirlendi. Son şampiyon Barcelona'nın yıldız isimlerinin ön planda olduğu en iyiler listesinin yıldızı ise en iyi oyuncu seçilen Messi oldu.

Her sezon olduğu gibi kura çeki sırasında açıklanan en iyiler listesinin ilk sırasında Valdes ve Cech'in önünde yılın kalecisi ödülünü alan Van Der Sar var. 40 yaşındaki kaleci geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla takımını finale taşımayı başarmıştı. Yılın defans oyuncusu ise Terry oldu.

Genç Pique ve Manchester United'ın yıldızı Vidic'in önünde bu ödüle layık görülen Terry, ödülünü Maldini'nin elinden aldı. UEFA Başkanı Michael Platini, tüm salondan Maldini'yi ayakta alkışlamasını istedi ve İtalyan futbolcuyu onurlandırdı.


Yılın orta saha oyuncusu ise Gerrard ve takım arkadaşı Iniesta'yı geride bırakan Xavi olurken, en iyi forvet beklendiği gibi Lionel Messi oldu.

Kura çekiminin ardından ise yılın futbolcusu açıklandı. İspanyol basınının Xavi beklentisinin aksine Lionel Messi yılın en iyi futbolcusu seçildi. Arjantinli ödülünün UEFA Başkanı Platini'den aldı. (Ligtv.com.tr)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER