Spor
  • 3.9.2013 12:43

İşte Burak Yılmaz olayının perde arkası

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic'in uzun zamandır izlediği Burak Yılmaz transferi neden gerçekleşmedi? İşte perde arkasındaki gerçekler.

Türk futbolunda kısa zamanda yaptığı çıkışla Avrupa'nın en gözde kulüplerinin dikkatini çeken ve transfer listesinde ilk sıraya oturan Burak Yılmaz, 2 sezondur Lazio'nun çok özel takibindeydi. İtalyan ekibinin başındaki Petkovic'in Young Boys serüveninden beri kadrosuna katmak istediği ve 4 sezondur titizlikle izlediği Burak Yılmaz transferi bu yıl da gerçekleşmedi.

Lazio, teklifinde ısrarcı olurken oyuncuyla da anlaştığını İtalyan medyasına duyurdu. Ancak son 10 günde işler iyice değişti. Türk basınında çıkan Burak Yılmaz mutsuz haberlerinin ardından Galatasaray'a 'komik' teklifler sunan Lazio, en son 2 oyuncu takası önerdi. Galatasaray'ın ısrarla 18 milyon Euro istemesi üzerine bu parayı veremeyeceğini bilen Başkent ekibi bu sefer de Trabzonspor'a ödenecek olan payı kendisinin vermek istediğini ve bordo mavili takımla anlaşabileceğini söyledi. Sarı-kırmızılı ekipten yine hayır yanıtını alan Lazio, Burak Yılmaz'ı transfer edemeyeceğini anlayınca bu sefer İtalyan medyasını kullandı. Sürekli ‘anlaştık’ haberlerini servis eden Lazio, amacına ulaşamayınca bu sefer başka yolu seçti. 3 sezondur kadrosuna katmak istediği Burak için önce 5 ardından da 18 milyon Euro'luk bedelleri ödemeyen Lazio, transferin gerçekleşmeme sebebini bu sefer de menajerlerin üzerine attı. Yine İtalyan basınına Burak Yilmaz'ın menajerinin 2,5 milyon Euro imza parası istediği haberlerini sızdıran Lazio baskanı, bu yolla kendi taraftarlarını kazanmaya çalıştı. Ancak Eurosport Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan'ın edindiği bilgiye göre böyle bir durumun da olmadığı, Burak Yılmaz'ın menajerinin sadece hukuki haklarını istediği imza parası teklif etmediği ortaya cıktı. Böylelikle Burak Yılmaz bu sezon da Galatasaray forması giymeye devam etmiş oldu.

Eurosport Türkiye

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER