İŞTE, CANLI BOMBANIN OTURDUĞU EV
VOLKAN KAYALAR
İSTANBUL
Ağabeyinin kimliğini kullanan canlı bomba Vedat Acar'ın Bahçelievler'de Şirinevler Mahallesi Mithatpaşa Caddesi 6. Sokak Aydın Apartmanı'nda bir daireyi yaklaşık 15 gün önce 600 liraya kiraladığı belirlendi.
Apartman dairesinin altındaki bir kebapçıda çalışan garsonlar, Acar'ın zaman zaman sipariş verdiğini ve kendilerine Cerrahpaşa'da tedavi gördüğü için evi kiraladığını anlattığını söyledi.
Kebapçı dükkanı sahibi Osman Gülağacı ise, patlamadan bir gün önce Acar'ın lahmacun siparişi verdikten sonra pazar sabahı evinin anahtarını getirerek, ''Cerrahpaşa'da işim olmadı. Anahtarı ev sahibine teslim edersiniz. Kiralamaktan vazgeçiyorum'' diyerek dükkana bıraktığını ifade etti. Polis ekiplerinin bombacı Vedat Acar'ın tespit edilen kimlik bilgilerinin ardından ikamet ettiği dairede arama yaptığı ve apartman sakinlerinin ifadesine başvurdukları öğrenildi.
Öte yandan, Vedat Acar'ın ailesine mensup bazı kişilerin soruşturma kapsamında gözaltında tutulduğu belirtildi.