Spor
  • 4.6.2014 10:43

İşte Galatasaray'ın marka notu

Şampiyon olamamasına karşın Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı elde edip, Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek başarılı bir sezonu geride bırakan Galatasaray ekonomik göstergeleri ile Avrupa’nın devleri arasına girerek de adından söz ettirdiği bir sezonu geride bıraktı.
Son olarak Brand Finance isimli finans kuruluşu, futbolda dünyanın en değerli kulüplerini açıkladı. Galatasaray’ı  17. sırada gösteren finans kuruluşu, sarı-kırmızılıların marka değerini 141 milyon dolar olarak gösterdi ve marka notunu ise AA+ olarak belirledi.

Bu sene içinde iki finans kuruluşu daha, kendi indekslerine göre dünyanın önde gelen futbol kulüplerini açıklamışlardı. Bu konunun önde gelen kuruluşu olarak gösterilen Deloitte’un raporunda da sarı-kırmızılılar kendisine yer bulmayı başarmış ve dev ekiplerin arasında gösterilmişti.

Deloitte Para Ligi’ndeki en değerli kulüpler sıralamasında Galatasaray toplam 157 milyon euro gelirle 16. sırada gösterilmişti. Ünlü ekonomi dergisi Forbes de geçtiğimiz haftalarda yayınladığı araştırmasında, sarı-kırmızılılara yer veren bir diğer önemli finans kaynağı oldu. ‘2014 en değerli futbol takımları’ indeksinde Galatasaray 204 milyon dolar gelir ve 347 miyon dolar mevcut değerle tıpkı Deloitte’un listesinde olduğu gibi 16. sırada gösterildi.

Türkiye’den Galatasaray dışında sadece Fenerbahçe finans kuruluşlarının listesinde yer alabildi. Ancak sarı lacivertliler üç önemli göstergenin yalnızca bir tanesinde yer bulabildi. Forbes ve Brand Finance’ın listelerine giremeyen Fenerbahçe Deloitte’un hazırladığı listede ise 18. sırada yer aldı.

 

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER