Gündem
  • 28.7.2009 00:13

İŞTE HSYK'DAN ÇIKAN ERGENEKON SAVCISI ÖZ'ÜN DURUMU

HSYK toplantısında çalışmaları tamamlanan kararnamede, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ve davaya bakan diğer savcıların yerinin değiştirilmediği öğrenildi.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ın da katıldığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısı, gün boyu süren 8 saati aşkın çalışmalarını tamamladı.

Toplantı çıkışı açıklama yapan Bakan Ergin, kararnameyle ilgili son kontrollerin yapıldığını ve sonucun bu gece internet aracılığıyla yayımlanacağını şu sözlerle duyurdu:

"MUTABAKAT SAĞLADIK"

“Bugün yaptığımız çalışmalar sona erdi. Çalışmalar üzerinde kurulumuz belli bir mutabakatı sağladı ve şu anda kararlaştırılan hususların kararnamedeki kontrolleri yapılıyor. Kontrol ve yazımdan sonra bu gece inşallah kararnameyi, internet aracılığıyla yayımlamış olacağız. Ama şu anda kontrol ve yazım işlemleri devam ettiği için her şeyi şu an söylemek istemiyorum. Kurul çalışmalarını tamamlamıştır. Hakim ve savcılarımızın unvanlarıyla ilgili bölüm de bu akşam itibariyle yayımlanmış olacak.”

Bakan Ergin basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, “Biraz daha sabredelim ve hepsini göreceksiniz,” dedi.

ERGENEKON SAVCILARI YERLERİNİ KORUDU

Bu arada HSYK toplantısında çalışmaları tamamlanan kararnamede, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ve davaya bakan diğer savcıların yerinin değiştirilmediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER