Gündem
  • 8.8.2018 13:39

İşte Kılıçdaroğlu'nun kurultay kararı

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yeni CHP yönetimi hakkında da "Kılıçdaroğlu yeni çalışma ekibi oluşturacak. Değişim süreci 1 ay içinde tamamlanacak" dedi. Parti içindeki olağanüstü kurultay talebine ilişkin Tezcan, "Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan'ın da kurultayı toplama iradesi yoktur, toplamayacağını açıklamıştır. Bu tartışmanın doğal olarak bitmesi gerekir" ifadelerini kullandı

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunmak üzere parti sözcüsü Bülent Tezcan kameralar karşısına geçti.

Tezcan, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu'nun yeni çalışma ekibi oluşturacağını söyledi.

Partideki değişim süreciyle ilgili Tezcan şu ifadeleri kullandı:

"Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve yeni sözcü olacak. Seçimlerden sonra bugüne kadar sonuçların değerlendirilmesi için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Olağanüstü kurultay talebine yönelik süreç vardı. Pazartesi sonuçlandı. MYK toplantımızı yaptık, Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın Genel Başkanının MYK'yı değiştirmek ve yeni MYK ile devam etmesi tüzükte kendisine tanınmış bir yetkidir. Bu konuda arkadaşlarımız yapacaklarını destekleyeceklerini beyan ettiler. Bundan sonrası Sayın Genel Başkanımıza kalmış bir durum. Bir yeni çalışma ekibini önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız oluşturacaktır."

KURULTAY TOPLAMAYACAK

Olağanüstü kurultay talepleriyle ilgili sürece de değinen Parti Sözcüsü, "569 imza ile kurultayı toplamak mümkün değil. Genel Başkan daha önce de söylediği gibi kurultayı toplamayacak" ifadelerini kullandı.

"YENİ ÇALIŞMA EKİBİ OLUŞTURULACAK"

Seçimlerden sonra il ve ilçe örgütlerimizde, parti organlarımızda gelecek planlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bugün MYK toplantımızı yaptık. Bütün MYK'daki arkadaşlarımızın sayın genel başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın Genel Başkanımızın her zaman MYK'yı belirlemek ve değiştirmek yetkisi dahilindedir. Tüm arkadaşlarımız, genel başkanımızın tasarruflarını destekleyeceklerini beyan ettiler. Önümüzdeki süreçte CHP'nin yönünü çizmek ve partiyi hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak ve Türkiye'nin yol haritasını belirlemek için yeni bir çalışma ekibi genel başkanımız tarafından oluşturulacaktır. Biz de kendisine destek vermeye devam edeceğiz."

SORU-CEVAP

* Teknik olarak istifadan bahsetmek mümkün olmuyor. MYK arkadaşlarımız Sayın Genel Başkanın her türlü tasarrufunu destekleyeceklerini ifade ettiler.

* Hiçbir şekilde 630 imza teslim edilmedi. Bu bilgileri paylaştık. Genel Merkezimize teslim edilen imza sayısı 618'di. 4'ü usulüne uygun değildi, 4 imza mükerrerdi, 5'i istifa etmiş delege imzası düşünce 605 imza. 5 imzanın gerekçesi farklı. 31 imza geri çekildi. Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan'ın da kurultayı toplama iradesi yoktur, toplamayacağını açıklamıştır. Bu tartışmanın doğal olarak bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımızın hiçbiri ötekileştirilecek arkadaşlarımız değildir. Partiyi kurultay tartışması içinde tutmanın faydalı olacağına inanmıyoruz. Bunun da bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 8.8.2018 13:49

İLGİLİ HABERLER