Eğitim
  • 1.7.2013 17:04

İşte LYS şampiyonları

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15- 16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sonuçları, sınavdan 7 gün sonra açıklandı. DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinden birinci olan yine Galatasaray Lisesi'nden Efe Yasin Akman ve DİL-2, DİL-3 puan türlerinden birinci olan İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak ile MF-1 ve MF-2 puan türünde üçüncü olan Ömer Mert, başarılarını birlikte kutladı. Eğitim aldıkları dershanede bir araya gelen üniversite adayları, rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı. Toplantıda ilk sözü alan Ardıç, “Bu başarının altından gerek Milli eğitimde gerek dershanelerimizde görev yapan fedakar öğretmen arkadaşlarımızın da katkısı büyüktür. Bunun yanında arkadaşlarımızı çok çalıştı. Ailelerine buradan yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Öğrencilere tercih yapmaları konusunda yardımcı olacaklarını da belirten Andıç, “İsabetli bir tercih onların hayatlarını etkileyecektir” dedi. Andıç, yaptığı konuşmanın ardından öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılarının devamı diledi.

DİL- 2 ve DİL-3’te 500 tam puan alarak birinci olan, TM dalında da ikinci olarak birinciliğini taçlandıran Hümeyra Çolak, başarı için sistemli çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Çolak, “Belki programın önünde gitmiyorsunuz ama programla birlikte ilerliyorsunuz. Güvendiğiniz bir ders mutlaka olmalı. Bu sınavda kişiyi rahatlatıyor. Benim güvendiğim dersim matematikti ve matematik beni yanıltmadı. Bu durum benim diğer eksik olduğum derslere yönelmemi sağladı dedi. Hukuk okumak istediğini belirten Hümeyra Çolak hangi üniversiteye gideceğime karar vermedim’’ diye konuştu.
MF-1 ve MF-2’de üçüncü olan Ömer Mert ise sınava hazırlanırken sistemli çalışmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Seneye sınava girecek olan arkadaşlara tavsiyem sistemli bir şekilde hazırlansınlar” dedi.

Fransızca DİL- 1 ve DİL-2’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Efe Yasin Akman da, “Bu birincilik sadece benim değil bunda arkadaşlarımın, ailemin okulumun, öğretmenlerimin ve dershanemin büyük emeği var. Birinciliği fen dalından bekliyordum ama dilden geldi. Dilden birincilik beklemiyordum ama bana kısmetmiş. Sınava hazırlanırken sosyal hayatımdan hiç bir şey kaybetmedim. Yeri geldiğinde ders çalıştım yerine göre dolaştım’’ dedi.

Galatasaray Lisesi öğrencisi olan Akman, “Yeni sistem Robert gibi okulları olumsuz yönde etkiledi. Okul puanı düşük diye arkadaşım istediği yere giremedi. Yeni sistem bizi biraz geriye attı diyebilirim” şeklinde konuştu.

MF-4 puan türünde 500 tam puan alan Kaya: "Hedefim tıp okumak ancak üniversite konusunda karar vermedim"

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mehmet Burak Kaya, "Hedefim tıp okumak ancak üniversite konusunda karar vermedim" dedi.

Tatil için gittikleri Gaziantep'den Annesi Nilüfer ve babası İbrahim Kaya ile LYS sonuçlarını öğrenir öğrenmez Adana'da eğitim gördüğü okula gelen Adana Final Okulları Anadolu Lisesi öğrensi Mehmet Burak Kaya, aldığı sonuçtan çok mutlu olduğunu söyledi.

Çok farklı bir duygu yaşadığını belirten Kaya, böyle bir başarıyı Allah'ın herkese nasip etmesi dileğinde bulundu. Kaya, bu sonuca ulaşmak için ailesi ve öğretmenleri ile kendisinin çok zor günler geçirdiğini kaydetti.

Kaya, çalışmasının karşılığını alabildiği için sevinçli olduğunu dile getirerek, "Biz belli fedakarlıklar yaptık. Annem, babam ve hocalarım da sağ olsunlar, bana çok destek oldular. Heyecanlıyım ve bu duyguyu tarif edemiyorum. Yaşamadan bilinemeyecek bir duygu" diye konuştu.

Her öğrenci gibi kendisinin de sınava çok sağlam hazırlandığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Bazı şeylerden fedakarlık yaptım. Örneğin fazla dışarıya çıkmadım, ama kendimi odaya da kapatmadım. Yeri geldi eğlendiğim de oldu. Sonuçta robot değiliz. Okul olduğunda günde ortalama 4, olmadığı zamanlarda da 10 saat çalıştım. Ben küçüklükten beri tıp istiyorum. Hedefim tıp okumak ancak üniversite konusunda karar vermedim. Başarının sırrının herşeyden önce fedakarlık olduğunu düşünüyorum."

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şevket Ertem de Adana Final Okulları'nın üçüncü öğretim yılında hem yaşam hem de sınav başarısı sloganı ile çıktığı yolda Türkiye birinciliğini kente kazandırmanın haklı grurunu yaşadıklarını söyledi.

Ertem, Mehmet Burak Kaya'nın aynı zamanda MF-1 türünde Türkiye 2'ncisi, MF-2 türünde Türkiye 3'üncüsü ve MF-3 türünde de Türkiye 5'incisi olduğunu bildirdi.

Kaya'nın başarısında emeği geçen başta annesi ve babası olmak üzere herkese teşekkür eden Kaya, "11 öğrencimiz de ilk bine girme başarısı gösterdi. Burak inşallah üniversitede de çok iyi sonuçlar alacak" dedi.

Anne Nilüfer ve baba İbrahim Kaya da çocuklarının böyle bir sonuç almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:54

İLGİLİ HABERLER