Spor
  • 1.2.2023 12:43

İşte Manchester City için hazırlanan Arda Güler raporu

İngiliz devi Manchester City, Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler’i izlemesi için kupadaki Rizespor ve ligdeki Kasımpaşa maçlarına gözlemci göndermişti.

İngiliz devinin, bu olumlu rapor sonrasında Arda Güler için Fenerbahçe’nin kapısını çalmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte Fenerbahçe'deki son dakika gelişmeleri...

EMRE DEMİR'DEN 4.5 YILLIK İMZA

Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde transfer görüşmeleri için İstanbul'a getirdiği Emre Demir ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Genç orta saha oyuncusu için Ülker Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi. Emre Demir, "Çok heyecanlıyım, çünkü buraya geldiğim için çok mutluyum. Menajerim Ahmet Bulut bana 'Fenerbahçe kulübü seni istiyor' diye söylediğinde çok heyecanlandım, olması için de kendisiyle konuştum. Burada olduğum için çok mutluyum, çok heyecanlıyım. İnşallah şampiyonluğun bu sene geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

VALENCIA: JESUS İÇİN KALIYORUM

Enner Valencia, Ekvador basınına açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, “Çok iyi iki teklif aldım. Bunları hocamıza gösterdim. Bana güvenen ve Fenerbahçe’de kalmam için mücadele eden Jorge Jesus’a karşılık vermek istedim. Jesus’a sadakatimden dolayı teklifleri reddettim” dedi. Valencia, Fenerbahçe ile sözleşme uzatma görüşmelerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

HENRIQUE'DE BRUMA TEHLİKESİ

Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında oynatmamasına rağmen zorunlu satın alma şartı nedeniyle Bruma’nın bonservisi için 4 milyon 250 bin Euro ödedi. Ardından Portekizli oyuncu Braga’ya kiralandı. Brezilya basınında yer alan haberlere göre Flamengo’dan kiralanan Gustavo Henrique’nin sözleşmesinde de benzer bir madde var. Bu nedenle Kırmızı Siyahlı kulübün, kiralama iptaline sıcak bakmadığı belirtildi.

BAŞKAN ALİ KOÇ TARİHE GEÇTİ

Şampiyonluk hasretine son vermek için sezon başında kolları sıvayan Fenerbahçe, önce Jorge Jesus’u takımın başına getirdi. Ardından transferde bombalar peş peşe patlamaya başladı. Sarı-Lacivertliler’de imza şov, ara transfer döneminde de devam etti. Jayden Oosterwolde ve Samet Akaydın, kadroya katıldı. Fenerbahçe, bu sezon şu ana kadar 15 futbolcu için yaklaşık 45 milyon Euro yani 923 milyon TL bonservis bedeli ve kiralama ücreti ödedi! Bu rakam, Ali Koç’u, Sarı-Lacivertliler’de bir sezonda transfere en çok para harcayan başkan olarak tarihe geçirdi.

EN PAHALISI 6 MİLYON EURO

Fenerbahçe sadece ara transfer döneminde 14.5 milyon Euro harcadı. Kanarya’nın bu sezon bonservisine en fazla ödeme yaptığı oyuncu, 6 milyon Euro’yla son transferde Jayden Oosterwolde oldu. Bu transfer döneminde Samet Akaydın için 3.7 milyon Euro verilirken, Bruma’nın zorunlu satın alması devreye girdi ve PSV’ye 4 milyon 250 bin Euro ödendi. Portekizli oyuncu bonservisi alındıktan sonra Braga’ya kiralandı.

İLK 50'DEKİ TEK TÜRK TAKIMI FENERBAHÇE

CIES’in verilerine göre Sarı-Lacivertliler, dünyada bu sezon transfere en çok para harcayan ilk 50 kulüp arasında yer aldı. Listeye girebilen başka Türk takımı olmadı.

30 MİLYON EURO'LUK SATIŞ

Fenerbahçe, bu sezon oyuncu satışından da iyi bir gelir elde etti. Kim Min-jae, 18 milyon Euro karşılığında Napoli’ye gitti. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Allahyar için 4.5 milyon Euro, Ozan Tufan için ise 3 milyon Euro ödedi. Sarı-Lacivertliler toplamda 30 milyon Euro gelir elde etti.

İŞTE CITY'NİN ARDA GÜLER RAPORU

FANATİK, İngiliz devinin Arda Güler’i izlemesi için Türkiye’ye gözlemci yolladığını yazmıştı. Manchester City’den gelen bir yetkili, Ülker Stadı’nda kupadaki Çaykur Rizespor ve ligdeki Kasımpaşa mücadelelerini izledi. Ardından Arda’yla ilgili detaylı bir rapor hazırlayarak İngiltere’ye gönderdi. Raporda, Fenerbahçe’nin genç yıldızıyla ilgili övgü dolu açıklamalar yer aldı. Buna göre Arda Güler’in süperstar olma potansiyeli taşıdığı belirtildi. Oyuncunun henüz 17 yaşında olmasına rağmen sahada kendisine güvenli bir şekilde yer aldığı ve sorumluluk üstlenmekten kaçınmadığı vurgulandı. Ayrıca Arda’nın oyunu okuma ve hızlı düşünme konusundaki başarısı ile yüksek teknik kapasitesine dikkat çekilerek, “Gelişime son derece açık bir oyuncu” denildi.

'TEMPOSU ARTMALI'

Manchester City’li gözlemci, 17 yaşındaki futbolcunun fiziken güçlenmesi ve oyun içinde temposunun artması gerektiğini de belirtti. İngiliz devinin, bu olumlu rapor sonrasında Arda Güler için Fenerbahçe’nin kapısını çalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer taraftan PSG’nin de 17 yaşındaki oyuncu için çok istekli olması, pazarlığın kızışmasını sağlayabilir.

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.2.2023 12:47

İLGİLİ HABERLER