Spor
  • 11.6.2021 12:43

İşte milli takımın İtalya maçı ilk 11'i

İtalya-Türkiye maçında saatler kala flaş sözler! "Tehlikenin ta kendisi, İtalya'nın en büyük kozu..."

Dünya nefesini tuttu, EURO 2020'nin açılış maçı olan İtalya-Türkiye karşılaşmasını bekliyor. SABAH Spor yazarı Bülent Timurlenk, saat 22.00'de Roma'da oynanacak zorlu mücadele öncesi iki takımın kadrolarını değerlendirdi. Usta isim, İtalya'nın 11'inde yer alan futbolcularla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

SABAH Spor yazarı Bülent Timurlenk, tüm dünyanın merakla beklediği EURO 2020'nin açılış maçı olan İtalya-Türkiye karşılaşması öncesi iki takımın kadrolarını değerlendirdi. Usta isim, İtalya'nın 11'inde yer alan futbolcularla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Uğurcan Çakır: Uğurcan için iyi kalecilikten büyük kaleciliğe geçiş sahnesi EURO 2020 ve İtalya maçı. Çizme medyasının gözü onun üzerinde olacak. Çünkü İnter ve Milan'ın transfer listesinde.
Zeki Çelik: Şampiyon Lille'in sağ beki, Fransa Ligi'nde son iki sezonda mevkisinin en iyi adamı. Karşısında İtalyanlar'ın büyük kozu Insigne olacak. Hücuma katkı vermeyi sever ama rakibin ele avuca sığmayan adamını kilitlemesi daha önemli.
Çağlar Söyüncü: Premier Lig'in en iyi 11'ine seçilmek, karşısındaki İtalyan forvetler için yeterli bir gözdağı. İki stoper arasına 3 forvetine top atan İtalyanlar karşısında Merih ile kusursuz bir düet yapmak zorunda.
Merih Demiral: Serie A'da karşı karşıya oynadığı, maçlarını sürekli izlediği İtalyan orta saha ve forveti karşısında onun gücü ve tekmeye kafa uzatan ruhuna çok ihtiyacımız var. Defanstan çıkışlarda baskı yiyecek adam o olacak.
Umut Meraş: Defansif özellikleri yüksek olduğu için Umut'u tercih eden Güneş'in ondan istediği belli: Sağdan gelen Berrardi, Florenzi ve Barella karşısında ayakta kalmak.
Okay Yokuşlu: Güneş, ikili orta saha kurarsa Ozan ile fazla mesai yapmak zorundalar. Geçiş oyununda onun isabetli ilk paslarına ihtiyacımız var.
Ozan Tufan: Son iki sezonun memlekette en iyi yerli orta sahası. İtalyanlar'ın üçlü orta sahası karşısında oyunu defansif olacak ama geçiş oyununu iyi oynayan Ozan'ın heybesinde her zaman ceza sahası dışından şutlar vardır. Vurduğu gol olsun.
Yusuf Yazıcı: Bu sezon Lille'de 4-4-2'de ikinci santrfor oynadı. Güneş'in elinde İtalyanlar'ı iyi tanıyan Cengiz de var. Yusuf için tarif basit: İtalyanlar'ın kalecisi Donnarumma'ya San Siro'da 3 gol atan Türk…
Hakan Çalhanoğlu: Orkestra şefimiz. Milan'da sezon finalini iyi yapmadı ama kontratı biten Hakan için Juventus kapıda ve bu akşamki 90 dakikadan daha büyük vitrin yok.
Kenan Karaman: Güneş'in jokeri. Savunmaya yardım eder, hücumda sürpriz skorer olarak ortaya çıkar, bazen de maç içinde kaybolur gider. Kulübüyle kontratı biten Kenan için de EURO 2020 fırsat. Topa çok sahip olan İtalyanlar'ın oyununu bozması gerekiyor.
Burak Yılmaz: Fransızlar'ın sözlüğüne 'Kral'ı yazdıran bir fenomen. İtalyan savunması ondan korkmayabilir ama büyük saygı duyuyorlar. Kontrataklarda artık son vuruş tecrübesi en üst noktada. En hızlı değil, en genç değil ama kurt santrfor.

Güncellenme Tarihi : 11.6.2021 12:47

İLGİLİ HABERLER