
İşte o camide böyle öpüşmüşler
Eylemcilerin ayakkabıyla girdiği Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler..
Gezi olayları sırasında göstericilerin kapısını kırarak girdiği Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Görüntülerde haçlı önlüklü doktorlar ve caminin cam paravanlarının kırılması var.
Yeri görüntülerde caminin halılarının üzerinde ayakkabılarla gezinen eylemcilerin, cami adabına uymayan davranışlarda bulunduğu görülüyor.
Görüntülerde, sırtında haç işareti olan sağlık personeli olduğu tahmin edilen beyaz önlüklü bir kişi dikkat çekiyor. Sözkonusu kişinin camiye doluşan gençlere müdahalede bulunması ve onları yönlendirmesi dikkat çekiyor.
Gezi olayları sırasında, eylemcilerin İstanbul Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne de yaptıklarına dair yeni görüntüler ortaya çıktı.
İstanbul'daki Gezi olayları sırasında, eylemcilerin Bezmi Alme Valide Sultan Camii'ne girmeleri tartışma konusu olmuştu. Eylemcilerin, camide neler yaptığını anlatan yeni görüntüler şok etkisi yarattı. Olayların ilk günlerinde kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinde eylemcilerin cami içerisinde etrafa saldırdıkları ve kendi aralarında kavga ettikleri gözler önüne seriliyor.
Camide çekilen ve ortaya çıkan yeni görüntüler eylemcilerin ibadet mekanına nasıl girdiklerini ve orada neler yaptıklarını ortaya koydu. Olayların başladığı esnada kaydedilen görüntülerde alkollü oldukları açıkça belli olan eylemcilerin camiye girişleri net bir şekilde görülüyor.
İlk etapta caminin giriş kısmında konuşlanan eylemcilerden bazıları namaz kılanan bölüme geçiyor ve ayakta durmakta zorlanan eylemcilerin cami içerisinde anlaşmazlık yaşadıkları ve kavgaya tutuştukları kameralara yansıyor.
Eylemcilerin namaz kılınan bölümlerde ayakkabı ile dolaşmaları da gözlerden kaçmadı.
HABER7
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ