Asayiş
  • 31.3.2015 22:08

İşte savcı vuran teröristleri öven TERÖRİST gazeteci

Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Savcı Mehmet Selim Kiraz DHKP-C tarafından rehin alındı. DHKP-C taşeron örgütü ve eylemlerini sempatik göstermeye çalışan gezi medyası Çağlayan’daki rehine eylemine de toz kondurmadı. CNN Türk’te program yapan gazeteci Mirgün Cabas, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör eyleminden yine iktidarı sorumlu tuttu.

"bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayin, annelerini yuhalatmayin" şeklinde bir tweet atan Gazeteci Mirgün Cabas, teröristlere sahip çıktığı gerekçesiyle tepki aldı. Gezi eylemlerini terörize eden DHKP-C ve uzantılarını haklı göstermeye çalışan Gezi medyası Çağlayan'daki rehine medyasına da destek çıktı. Mirgün Cabas'ın Tweeti gün boyunca sosyal medyada tartışma konusu oldu.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine krizinin ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist ölü ele geçirilirken, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandı.
Edinilen ilk bilgilere göre, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan şahıslara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Savcı Mehmet Selim Kiraz Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.
Operasyonda 2 teröristin ölü ele geçirildiği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Mirgün Cabas'ın dışında Koray Çalışkan da attığı bu tweetle tepki aldı. Her iki ismin Savcı'nın rehine alınmasını meşrulaştıran bu tavırları şaşkınlığa sebep oldu.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER