Asayiş
  • 29.4.2010 16:39

İŞTE SERİ KATİLİ YAKALATAN GÖRÜNTÜLER...

ARİF ÇAYAN
İZMİR

Balçova ilçesinde iki, Konak ilçesinde de bir kişiyi tabancayla kafalarından vurarak öldüren seri katil zanlısı Hamdi A.'yı (27), ikinci ve üçüncü cinayetleri sonrası yakalandığı güvenlik kamera görüntüleri ele verdi. Polis, Hamdi A.'yı yakalamak için Balçova ve Konak ilçelerinde 76 ayrı güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Görüntüler üzerinde yapılan titiz incelemelerde Hamdi A.'nın cinayet sırasında fosforlu siyah mont giydiğini tespit etti.

İlk iki cinayetin ardından yüzlerce polisle katilin peşine düşen İzmir Emniyet Müdürlüğü, katilin eşkaline uygun bin 610 kişiyi inceledi. 27 Nisan sabahı Konak'ta travesti Mustafa H.'nin öldürülmesinin ardından çevredeki işyerlerine ait onlarca güvenlik kamerasına ait görüntüler incelendi. Kayıtlardan birinde, Mustafa H.'nin öldürüldüğü saatten çok kısa bir süre sonra kaldırımda yürüyen ve elinde siyah poşet bulunan bir kişinin polis aracını görünce kafasını çevirdiği fark edildi.

Şahsın üzerindeki siyah fosforlu montu dikkatle inceleyen polis, Ayşe Selen Ayla'nın öldürülmesi sonrası çevredeki güvenlik kameralarına da siyah fosforlu montlu bir kişinin takılması üzerine aranan zanlının bu kişi olduğuna karar verdi. Bu görüntü üzerine katil zanlısının kimliği belirlendi. Polis, bundan sonra ortaya katil zanlısına benzemeyen robot resim atarak zanlının rahat hareket etmesini sağladı. Zanlının, öldürdüğü Mustafa H.'nin cep telefonunu bir bayiye satmasının ardından polisin elindeki veriler daha da arttı. Titiz bir çalışma yürüten polis zanlıyı Bodrum'da kaldığı pansiyonda yakaladı.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER