İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN! EŞEKLER, UÇAK KAZALARINDAN DAHA TEHLİKELİ...
ADNAN BEKTAŞ
ADANA - Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen internet, birbirinden ilginç sitelere ev sahipliği yapıyor. Bu siteler arasında bulunan ''worldmedline'', okuyucuları için hayvanlar alemi ve insanlarla ilgili şaşırtan bilgilere yer veriyor.
Bilimsel web siteleri ve dergilerinden derlenen ilginç bilgilerin sıralandığı sitede, ortalama alınırsa her yıl eşekler tarafından öldürülen insan sayısının, uçak kazalarında ölen insan sayısından daha fazla olduğu belirtiliyor.
Sitedeki diğer şaşırtıcı bilgiler şöyle:
Kırkayaklıların aslında hiçbir türünde 40 adet ayak bulunmaz.
Kaplumbağalar saatte 10 kilometre hız yapabilirler.
Bir çift sineğin sadece nisan-mayıs aylarında bıraktıkları yumurtaların tamamından sinek çıksaydı, dünyayı 14 metre kalınlığında bir sinek tabakası kaplardı.
Kargalar ortalama 120 yıl yaşar.
Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
Dünyadaki hayvanların yüzde 80'i 6 ayaklıdır.
7. kattan düşen bir kedinin yaşama şansı, yirminci kattan düşen bir kediden daha az. Çünkü bir kedinin ne olduğunu anlaması ve gerekeni yapması için sekiz kat düşmesi gerekiyor.
İNSANLARLA İLGİLİ İLGİNÇ BİLGİLER
Her hapşırdığımızda kalbimiz 0.8 saniyeliğine durur.
Bir insan 1'den 1 milyara kadar sayabilir ama bu sayım işlemi 12 sene sürer.
Yetişkin biri günde ortalama 25 bin kez nefes alır.
İleri doğru bir adım atıldığında, insan vücudundaki 54 kas çalışır.
Türkiye'de organ nakli yapılmazsa 30 bin kişi ölümcül tehlike altına girer.
Bir aylık bebek 96 desibellik çığlık atabilir. Yapılan hesaplamalar, 30 yıl boyunca günde 8 saat 96 desibel gürültüye maruz kalan insanların yüzde 40'ında ciddi sağlık sorunları oluşacağını gösteriyor.
Ten rengi, bedenimizde hayati bir madde olan folik asitin yakılmasını önlemek için koyulaştı. Folik asit bedenimizde sağlam kalarak, sinir hücrelerinin gelişmesinde rol oynar.
Vücudumuzda D3 vitaminini üretmek için güneşin ultraviyole ışığına ihtiyaç vardır. İran'da kemik erimesi ve kemik gelişim bozuklukları şikayetleri ile hastaneye başvuran hastaların çoğunun siyah çarşaf giyip, vücutlarını güneşin yararlarından uzak tutan kadınlar olduğu belirlendi. D3'ün yetersiz üretilmesi Raşitizm hastalığına da neden olur..
Antibiyotik kullanırken mutlaka hekiminizin verdiği dozu bitirmelisiniz. Kesinlikle birkaç doz aldıktan sonra antibiyotiği iyileşseniz bile kesmeyiniz. Çünkü uygun dozda kullanmadığınızda, vücudunuzda bu antibiyotiğe karşı bir direnç oluşabilir. Başka bir sefer hastalandığınızda bu antibiyotik işe yaramayabilir.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:06