Dünya
  • 27.3.2024 12:14

İtalya'da bir dolara satışa çıkan manzaralı evlere müşteri çıkmadı

Bu İtalyan kasabası boş evlerini bir euro karşılığında satmakta zorlanıyor. İşte nedeni

İtalya'nın bir avroluk ev satışları son birkaç yıldır büyük ilgi görüyor ve düzinelerce kişi ülkenin nüfusu azalmış bazı şehirlerindeki terk edilmiş mülkleri satın almayı tercih ediyor.

Ancak Sicilya'daki Mussomeli ve Campania'daki Zungoli gibi kasabalar, çeşitli terk edilmiş konutları İtalyan rüyasını yaşamak isteyen yabancılara devretmeyi başarırken, bazıları boş evlerini satmakta zorlandı.

Patrica - Wikipedia

Bunların arasında, Roma'nın güneyinde yer alan ve 1900'lerin başında terk edilmiş 40'tan fazla mülkün çürümeye bırakıldığı, ancak 3.000 kişinin yaşadığı uzak bir ortaçağ köyü olan Patrica da var.

Orta İtalya'daki Sacco vadisine bakan kayalık bir plato üzerinde yer alan Patrica, cennet gibi bir yer ama geçmişte burada hayat yerli halk için kolay değildi.

Patrica | Photo Gallery | Raoul Kieffer Photography

Birçoğu başka yerlerde daha parlak bir gelecek arayışı içinde evlerini onlarca yıl boş bırakarak ayrıldı.

Ölmek üzere olan köye yeni bir soluk getirmek amacıyla kasabanın belediye başkanı Lucio Fiordaliso, boş evlerini bir euro ya da bir doların biraz üzerinde fiyata satışa çıkaran diğer İtalyan köylerinin başarısını taklit etmeye çalışıyor. Şu ana kadar çok az başarı elde etti.

Fiordaliso, CNN'e şunları söyledi: "Önce tüm terk edilmiş evlerin haritasını çıkardık ve asıl sahiplerine harap olmuş aile mülklerini teslim etmeleri için resmi bir çağrıda bulunduk, ancak bir euro karşılığında yalnızca iki evi satmayı başardık."

Deprem ve diğer doğal afetler nedeniyle nüfusu az kalan kasabalardaki yerel yönetimler, terk edilmiş evleri sahiplerinin izni olmadan satışa çıkarma yetkisine sahipken, Patrica ve benzeri kasabalarda durum böyle değil.

Fiordaliso, "Eski evlerini elden çıkarmak için öncelikle sahiplerinin veya mirasçılarının müsaitliğine ihtiyacımız var" diyor.

“Ancak o zaman onların rızasıyla bu mülkleri satışa çıkarabiliyoruz, bu da süreci çok karmaşık hale getiriyor. 

Fiordaliso, kasabanın 10 mülk sahibinden "onları bir avroluk ev projemize dahil etmek için halka açık bir çağrı" gönderdikten sonra "olumlu yanıt" aldığını, ancak son dakikada geri çekildiklerini açıklıyor. Geri kalanı asla cevap vermedi.

Fiordaliso, fikirlerini değiştirenlerin, aynı mülkte hisse sahibi olan diğer akrabalarla yaşanan sorunlar nedeniyle bunu yapmış olabileceğini düşünüyor.

Eski İtalyan şehirlerindeki terk edilmiş binalar bazen banyo, balkon, mutfak gibi sadece bir bölüme sahip olan birden fazla mirasçı arasında paylaştırılıyor ve İtalyan yasalarına göre tüm mirasçıların yazılı izni olmadan hiçbir şey satılamıyor.

Geçmişte çocukların aile evlerinin bazı kısımlarını (araziler, kuyular ve meyve bahçeleri dahil) miras alması gelenekti.

Ancak bu, akrabaların hâlâ iyi durumda olacağının ve/veya yıllar sonra iletişim halinde olacağının garantisi değildir.

“Aynı mülkü paylaşan akrabaların çoğunun birbirleriyle kişisel nedenlerden dolayı anlaşmazlığa düşmesi veya satış konusunda anlaşamaması, bazılarının pek konuşmaması veya birbirini tanımaması, bazılarının uzak şehirlerde yaşaması ve diğerlerinin uzak şehirlerde yaşaması nedeniyle potansiyel bir avroluk evlerin elden çıkarılması çıkmaza girdi. hatta yurtdışında bile” diyor belediye başkanı.

Bazı durumlarda, geçmişte evler hiçbir zaman resmi olarak mirasçılar arasında bölünmemişti, bu nedenle, mevcut sahibinin kim olması gerektiğine dair net bir gösterge olmadan mülkiyet sınırı kopmuştu.

Fiordaliso'ya göre, uzun süredir yurt dışına, özellikle de ABD, Kanada ve Arjantin'e göç etmiş ve belki de farklı soyadlara sahip olan veya İtalya'daki mülklerini Patrica'nın belediye binasına haber vermeden yabancılara devretmiş olan mülk sahiplerinin torunlarının izini sürmek, şu ana kadar yapılan bir araştırmaydı. çok zor bir görev.

"Samanlıkta iğne aramaya benziyor" diye ekliyor.

Patrica'nın bir avroluk planının bir parçası olarak satmayı başardığı yegâne iki terk edilmiş ev tamamen iki yerel sakine aitti, dolayısıyla dördüncü derece kuzenler veya büyük-büyük torunlarla herhangi bir bağlantıya ihtiyaç duyulmuyordu ve mülkleri herhangi bir para ödemeden satabiliyorlardı. komplikasyonlar.

Aile içi husumetlerin söz konusu olduğu durumlarda akrabalar, miras anlaşmazlıklarına bağlı hukuki sorunlar nedeniyle, hatta bir intikam biçimi olarak hisselerini satmamayı tercih edebiliyor.

Ve uzun yıllardır başka bir yerde yaşayan asıl mal sahipleri, kendilerini yerel yetkililere tanıtmaktan çekinebilirler ve potansiyel olarak mülkleri için geri vergilerle ve 2.500 Euro'ya varan atık imha masraflarıyla (yılda yaklaşık 2.730 dolar artı ücretsiz kamu hizmeti) karşı karşıya kalabilirler. faturalar

Bir avroluk planın Patrica'da hiçbir zaman gerçekten başlamamasının bir başka nedeni de terk edilmiş evlerin durumu olabilir.

Evlerin bazıları, sahipleri razı olsa bile satılamayacak kadar ihmal edilmiş durumda.

Patrica yerlisi Gianni Valleco ve iki erkek kardeşi, ne olacağını görmek için ebeveynlerinin terk edilmiş evini satışa çıkarmaya karar verdiler, ancak çok geçmeden evin pek de arzu edilen bir şey olmadığını anladılar.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 12:17

İLGİLİ HABERLER