Dünya
  • 30.6.2010 16:04

İTALYA'DA GAZETECİLER AYAKLANDI

ROMA - Gazeteciler, hükümetin 29 Temmuzda yasalaştırmayı hedeflediği yasa tasarısından rahatsızlıklarını dile getirmek için yarın Roma'da protesto mitingi düzenleyecek.
Özel Yaşamı Koruma Kurulu Başkanı Francesco Pizzetti, parlamentoya bilgi verme amacıyla yaptığı konuşmada, "Parlamentoda onaylanmak üzere olan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalarda basın özgürlüğüne ilişkin endişeler haklı. Basın özgürlüğü ile özel yaşam arasındaki ibre, tümüyle özel hayatı korumaya doğru kaymış durumdadır. Bu da basın özgürlüğünü tehlikeye atma anlamına gelmektedir" dedi.
Pizzetti, kimi yayın organlarının telefon kayıtlarını tümüyle yayımlamalarının hata olduğunu belirtmekle birlikte, "Tasarının telefon kayıtlarını yayımlayan yayıncılara ağır para cezaları öngörmesi de aynı derecede abartılı ve hatalıdır" diye konuştu.
Silvio Berlusconi başkanlığındaki merkez sağ hükümet, Temsilciler Meclisi ve Senatodan ilk onayı alan tasarının nihai oylama için 29 Temmuzda Temsilciler Meclisinde görüşülmesini kararlaştırdı.
Basın sektöründeki en önemli sendikalardan biri olan İtalyan Basını Ulusal Federasyonu ise Roma'nın turistik mekanlarından biri olan Navona Meydanı'nda yarın akşam saatlerinde yasa tasarısını bir mitingle protesto edecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER