İTALYAN SOSYETESİ SARIMSAĞA SAVAŞ AÇTI!..
İtalyan sosyetesi, ülke mutfağının vazgeçilmez lezzeti sarmısağa karşı tavır almaya başlaması üzerine birçok ünlü restoran gurme tabaklarında sarımsak kullanmaya son verdi.
Başta eski Başbakan Silvio Berlusconi olmak üzere pek çok ünlü, kokusu kendileri kadar başkalarını da rahatsız ettiği için sarımsak yemiyor. Sarmısağın kötü kolesterolü düşürdüğü iddiası "Arcives of International Medice" dergisi tarafından yalanlanınca sarmısağın itibarı iyice sarsıldı.
Silvio Berlusconi’nin Medya TV kanalı Canale 5’te yayınlanan "Alta Societa" (Yüksek Sosyete) adlı magazin programının sarmısak üzerine yapılan bölümünde Monica Bellucci, FIAT otomobil fabrikalarının Başkanı Luca Cordero di Montezemolo, aktör Raul Bova gibi ünlülerin de sarmısak yemedikleri ortaya çıktı.
Programda, İtalya’da sarmısak kullanmayan restoranların listesi verilirken, Napoliten mutfağı hayranları sarmısaksız bir yemek düşünemediklerini söylediler. Bu arada Berlusconi’nin başbakanlığı sırasında kendisi ile ikili görüşme yapacak yabancı liderlerin sarmısak yememeleri için uyarıldığı da ileri sürüldü.